Turkkilainen munakoiso resepti Imam Bayıldı – Imaami pyörtyi

Mainos

İmam Bayıldı

Tarina ei kerro, pyörtyikö imaami järkytyksestä vai ihastuksesta nähtyään tähän ruokaan käytetyn oliivin määrän, mutta ruoan turkinkielinen nimi tarkoittaa juuri sitä: imaami pyörtyi. Munakoisot paistetaan joskus uunissa, mutta perinteisempi menetelmä on hauduttaa ne lempeästi liedellä – tällä tavoin kypsennettynä niistä tulee aivan suussasulavia. Tarjoa mezenä tai vihreän salaatin kanssa lounaaksi tai iltapalaksi.

Kuva: wikimedia.org

İmam bayıldı ( 4:lle )

  • 2 munakoisoa
  • auringonkukkaöljyä paistamiseen
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 1 sipuli halkaistuna ja ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 3 kaltattua ja hienoksi pilkottua tomaattia
  • 2 – 3 hienoksi silputtua valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl Tariş oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria

Tarjoiluun:

  • sitruunalohkoja

Kuori munakoisoihin perunankuorimaveitsellä tai pienellä terävällä veitsellä pitkittäisiä seepraraitoja.
Pane munakoisot kulhoon suolaveteen 5 minuutiksi, valuta ja taputtele kuivaksi.
Kuumenna n. 1 cm:n kerros auringonkukkaöljyä vokkipannussa tai muussa korkeareunaisessa pannussa.
Paista munakoisot nopeasti kauttaaltaan pehmeiksi n. 3 – 5 min.
Nosta munakoisot leikkuulaudalle ja viillä ne pitkittäin auki siten, että ne pysyvät ehjinä pohjasta ja molemmista päistä – näin ne näyttävät täytettyinä kanooteilta.
Säästä pari tillin- ja persiljanlehteä koristeluun ja silppua loput.
Sekoita kulhossa keskenään yrttisilppu, sipuli, tomaatit ja valkosipuli.
Lisää suola ja tilkka Tariş oliiviöljyä.
Lusikoi seos munakoisotaskuihin painellen sitä tiiviisti niin, että kaikki täyte mahtuu munakoisoihin.Tariş oliiviöljy
Asettele täytetyt munakoisot vierekkäin syvään paksupohjaiseen kasariin.
Sekoita keskenään loput Tariş oliiviöljystä, 1/4 dl vettä ja sitruunamehu.
Kaada seos munakoisojen päälle ja ripottele sokeri pinnalle.
Nosta kasari kannella peitettynä liedelle keskilämmölle.
Kuumenna, kunnes öljy kuumenee ja syntyy höyryä.
Pienennä lämpöä ja kypsennä munakoisoja hyvin lempeällä lämmöllä tunnin ajan valellen niitä silloin tällöin.
Munakoisojen tulisi olla pehmeitä ja kypsiä ja kasarin pohjalla tulisi olla vain hiukan öljyä jäljellä.
Anna munakoisojen jäähtyä kasarissa.
Nosta ne sitten varovasti tarjoiluvadille ja lusikoi kasarin pohjalle jäänyt öljy niiden päälle.
Koristele lopulla tillillä ja persiljalla.

Tarjoa huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen kera.

Lähde: http://www.keittotaito.com/imam_bayildi.html

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Mainos

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.