Turkkilainen pide leipä

Mainos

Kuva: flickr.com

Maukasta pide-leipää voidaan nauttia minkä tahansa suolaisen ruoan kanssa. Uunilämmin pide on herkullista hunajan kanssa.

Pide ( 2 keskikokoista tai 1 iso pide )

  • 15 g tuoretta hiivaa tai
    7 g kuivahiivaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 450 g hiivaleipäjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • n. 1 1/2 dl haaleaa vettä
  • 2 rkl Tariş oliiviöljyä sekä tilkka ylimääräistä
  • 2 rkl maustamatonta jogurttia
  • 1 vatkattu muna
  • 1 rkl mustakuminaa tai
    seesaminsiemeniä

Yhdistä pienessä kulhossa hiiva ja sokeri sekä 2 – 3 rkl haaleaa vettä.
Anna tekeytyä n. 15 min. kunnes seos vaahtoaa.
Seulo jauhot ja suola toiseen kulhoon.
Tee jauhojen keskelle kuoppa ja valuta siihen hiivaliuos, 2 rkl Tariş oliiviöljyä, jogurtti ja loput vedestä.
Vedä jauhoja käsin reunoilta nesteeseen ja vaivaa seos taikinaksi, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja alusta se sileäksi ja vaaleaksi.
Paina taikina kämmenellä litteäksi, kokoa reunat keskelle ja käännä taikina ympäri.
Pirskota muutama pisara Tariş oliiviöljyä ison kulhon pohjalle, kierittele taikinapalloa kulhossa ja peitä kulho kostealla keittiöpyyhkeellä.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa pari tuntia tai yön yli, kunnes se on kooltaan kaksinkertainen.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Painele taikinasta ilmakuplat pois ja alusta uudelleen.
Sipaise öljyä ison uunipellin pintaan ja pane pelti uuniin pariksi minuutiksi.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja painele se kämmenellä litteäksi.
Venytä sitä sormin keskeltä siten, että reunat paksunevat.
Nipistele taikinaan sormenpäillä lovia ja nosta se uunipellille.
Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle mustakuminaa tai seesaminsiemeniä.
Paista uunissa n. 20 min. kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.
Siirrä ritilälle.

Tarjoa lämpimänä. Syötäessä leipä revitään sormin.

Lähde: http://www.keittotaito.com/pide.html

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Mainos

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.