Turkkilainen jälkiruoka, Baklava

Egean Suomalaiset Yhdistys
Kuva: flickr.com

Baklava

  • 500 g yufkataikinaa (tai osta kaupasta valmiita yufkataikinalevyjä Turkissa)
  • 800 g hienoksi silputtua mantelia tai pistaasipähkinää
  • 2 rkl kanelia
  • ripaus neilikkaa
  • 2 1/2 dl voita sulatettuna
  • 5 dl sokeria
  • 2 1/2 dl hunajaa
  • vähän sitruunamehua
  • 1/2 – 1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

Sekoita kaneli ja neilikka silputtuun manteliin.
Voitele uunivuoka (mielellään neliskulmainen) voilla ja levitä sille 4 voideltua yufkataikinalevyjä.
Ripottele taikinalevyjen päälle mantelisekoitus jonka päälle levität 2 voideltua yufkataikinalevyjä.
Jatka samalla tavalla kunnes jäljellä on enää 4 taikinalevyä jotka jätät päällimmäiseksi.
Leikkaa taikina neliöiksi.
Kaada loput voista kakkupalojen päälle.
Paista 170 asteisessa uunissa n. 40 – 45 min. tai kunnes pinta on rapea ja kullanvärinen.
Kaada sokeri, hunaja, vanilja, sitruunamehu ja 4 dl vettä kattilaan ja keitä 5 – 6 min.
Kuori vaahto pois ja valele baklava sokeriseoksella.

Tarjoa kylmänä vaikka jäätelön kanssa.

Vinkki:
vaihtelua saat korvaamalla puolet mantelista silputuilla saksanpähkinöillä.
Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Mainos

Tietoa Ali Ergene 326 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.