Turkkilainen Lavaş Leipä

Mainos

Kuva: cesme.net

Turkkilainen Lavaş Leipä

n. 4 isoa leipää

1 pss kuivahiivaa
1,5 kuppia lämmintä vettä (1 kuppi = 2,5dl)
2tl sokeria
4,5 kuppia jauhoja
Paahdettuja seesaminsiemeniä
1,5tl suolaa

Tariş öljyä iso astia valmiiksi, johon laitat taikinan myöhemmin.

Sekoita toisessa astiassa vesi, sokeri ja hiiva. Sekoita kunnes hiiva on sulanut joukkoon.

Sekoita suola ja jauhot sekaisin. Tee keskelle kolo ja lisää hiiva vesi sokeri seos keskelle ja lähde sekoittamaan jauhot nesteen sekaan. Alusta käsin n. 10-15min. Yleiskonetta käyttäessä n. 5-8min.

Kun taikina on alustettu siirrä se öljyttyyn astiaan ja pyöritä taikinaa kulhossa kunnes se on öljyinen. Peitä ja anna nousta 1-1.5 tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.

Kun taikina on kaksinkertainen, lyö sitä nyrkillä vapauttaaksesi ilmaa. Jatka vaivaamista n. 5min.

Jaa taikina sellaisiin osiin, minkä kokoisena haluat paistaa ne ja anna nousta vielä 30.min.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kauli ihan ohueksi (yhtä ohueksi kuin pizzataikina)

Pistele haarukalla muutama reikä taikinaan. Voitele vähän vedellä ja lisää seesaminsiemeniä.

Paista kunnes leivät ovat nousseet ja ovat kullanruskeita.

Lähde: http://juulineka.blogspot.fi/2012/10/turkkilainen-lavas.html

Mainos

Tietoa Ali Ergene 305 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Hän ylläpitää myös seuraavat sivustot: Turkki - pieni matkaopas (lähtien 1998) http://www.phnet.fi/public/ergene/turkki/ http://turkinmatkaopas.fi https://fintrade.fi/

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.