Turkkilainen mausteinen dippi resepti

Mainos

Kuva: flickr.com

Tämä suosittu mausteinen dippi tehdään pääasiassa saksanpähkinöistä ja tarjotaan yleensä paahdetun kohottamattoman tai rapeakuorisen leivän kanssa. Se voidaan tarjota myös dippinä raaoille kasviksille, esim. porkkana- ja kurkkusuikaleille, ja grillatun lihan lisukkeena. Ainekset saattavat hiukan vaihdella riippuen siitä, missä päin Turkkia ollaan – leivän sijasta voidaan käyttää survottuja kikherneitä tai porkkanoita, koostumusta saatetaan muuttaa kermamaisemmaksi hienonnetulla fetalla tai jogurtilla, ja valkosipulia saatetaan lisätä säästelemättä, mutta yleisenä tavoitteena on turkkilaisella tai muulla chilillä terästetty tulinen dippi. Muhammara on arabialaista alkuperää ja sen valmistukseen käytetään perinteisesti granaattiomenasiirappia, joka maistuu pikemmin happamalta kuin makealta. Nykyisissä ohjeissa kuitenkin käytetään sen sijasta usein sitruunamehua. Persilja auttaa vaimentamaan tulisuutta, joten sitä voi käyttää runsaamminkin.

Tehosekoitin avuksi

Voit helpottaa elämääsi tehosekoittimella ja pyöräyttää siinä kaikki ainekset tahnaksi. Monet pitävät kuitenkin perinteistä huhmarta parempana, sillä käsin survominen vapauttaa pähkinöiden luonnolliset öljyt ja maun, millä on suuri vaikutus lopullliseen makuun.

Muhammara ( 4 – 6:lle )

175 g kuorittuja rouhittuja saksanpähkinöitä
1 tl paahdettuja ja jauhettuja juustokuminan siemeniä
1 – 2 tl turkkilaista punaista chiliä tai
1 – 2 hienoksi silputtua tuoretta punaista chilipaprikaa ilman siemeniä tai
1 tl chilijauhetta
(1 – 2 valkosipulinkynttä)
1 viipale kuivahtanutta leipää liotettuna hetki vesitilkassa ja kuivaksi puristettuna
1 – 2 rkl tomaattisosetta
1 – 2 tl kidesokeria
2 rkl granaattiomenasiirappia tai
1 sitruunan mehu
1 1/2 dl Tariş oliivi– tai auringonkukkaöljyä sekä tilkka ylimääräistä pinnalle
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Koristeluun:

pari tuoretta persiljan oksaa

Tarjoiluun:

suikaloitua pitaleipää
Survo huhmaressa saksanpähkinät, juustokumina ja chili (sekä valkosipuli jos käytät).
Lisää liotettu leipäviipale ja jauha seos tahnaksi.Tariş oliiviöljy
Sekoita joukkoon tomaattisose, sokeri ja granaattiomenasiirappi (tai sitruunamehu).
Valuta seokseen hitaasti 1 1/2 dl Tariş oliiviöljyä kaiken aikaa vatkaten, kunnes tuloksena on sakeaa tahnaa.
Mausta seos suolalla ja pippurilla ja lusikoi kulhoon.
Pirskota pinnalle tilkka oliiviöljyä kuivumisen estämiseksi ja koristele persiljanlehdillä.

Tarjoa huoneenlämpöisenä.

Lähde: http://www.keittotaito.com/muhammara.html

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Mainos

Tietoa Ali Ergene 287 Articles
Turkin Uutisten perustaja!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.