Punajuuri-jogurttisalaatti

Egean Suomalaiset Yhdistys
Punajuuri-jogurttisalaatti

Punajuuri-jogurttisalaatti ( 4:lle )
Punajuuri-jogurttisalaatti
4 pestyä ja puhdistettua raakaa punajuurta
500 g turkkilaista jogurttia
2 murskattua valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Koristeluun:

pari revittyä tuoretta mintunlehteä, persiljaa tai tilliä
Keitä punajuuria runsaassa vedessä 40 – 45 min. kunnes ne ovat kypsiä mutta eivät soseisia tai pehmeitä.
Valuta punajuuret ja jäähdytä ne kylmässä juoksevassa vedessä.
Kuori punajuuret ja raasta ne lautaselle.
Puristele raasteesta kevyesti sormilla painellen ylimääräinen vesi pois.
Vatkaa kulhossa jogurtti ja valkosipuli ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
Lisää punajuuriraaste, mutta säästä osa koristeluun.
Sekoita hyvin ja koristele mintunlehdillä, persiljalla tai tillillä.

Muunnelma:

Porkkana-jogurttisalaatti

Paloittele 4 porkkanaa ja höyrytä niitä n. 15 min. kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on edelleen hiukan purutuntumaa jäljellä.
Raasta porkkanat ja sekoita raaste jogurtti-valkosipuliseokseen.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele mintulla, persiljalla tai tillillä.

Porkkana-jogurttisalaatti

Lähde: http://www.keittotaito.com/punajuuri-jogurttisalaatti.html

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Mainos

Tietoa Ali Ergene 326 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.