Tomaattiset uunisardiinit

Tällaiset aromaattiset kalaruoat ovat yleisiä Egeanmeren ja Välimeren rannoilla, missä rinteet ovat yrttien peitossa. Miedosti anikselta maistuvaa punaista basilikaa käytetään usein, mutta tavallinen vihreä basilika ja sitruunabasilika ajavat saman asian.

Tomaattiset uunisardiinit ( 4:lle )

  • 8 suomustettua, perattua ja huuhdottua sardiinia
    ( tai esim. isoa silakkaa)
  • 6 – 8 tuoretta timjaminoksaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tölkkiä (á 400 g) tomaattimurskaa ilman lientä
  • 4 – 5 rkl Tariş oliiviöljyä
  • 4 litistettyä valkosipulinkynttä
  • 1 tl sokeria
  • 1 nippu tuoretta (punaista) basilikaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Tarjoiluun:

  • sitruunalohkoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Lado sardiinit vierekkäin uunivuokaan, asettele kalojen väliin timjaminoksia ja purista kaloille sitruunamehua.
Yhdistä kulhossa tomaatit, Tariş oliiviöljy, valkosipuli ja sokeri.
Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää seokseen suurin osa basilikanlehdistä.
Levitä seos sardiinien päälle.
Paista kaloja uunissa ilman kantta 25 min.
Ripottele loput basilikasta paistettujen kalojen pinnalle.

Tarjoa kuumana sitruunalohkojen kera.

Lähde: http://www.keittotaito.com/tomaattiset_uunisardiinit.html

Tomaattiset uunisardiinit

Mainos

Tietoa Ali Ergene 318 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.