Damlataş tippukiviluola on hieno kokemus

Mainos

Damlataş luola, Kuva: Johanna Güler

Alanyassa Kleopatra rannan tuntumassa sijaitseva Damlatas tippukiviluola on hieno kokemus. Luola löydettiin v. 1948 sattumalta,
kun alueella oli käynnissä rakennus toimenpiteet. Luola on pienehkö, mutta sitäkin upeampi. Luolaan on helppo laskeutua alas rakennettujen
portaiden vuoksi.

Luolassa on aina tasalämpö, noin 22-23 astetta. Lisäksi luolan ilmankosteus on erittäin suuri, n. 90-95%. Myös hiilidioksidi pitoisuus on suuri, jopa 10-kertainen normaaliin ilmaan verrattuna. Luolan ilmalla on sanottu olevan parantava vaikutus. Siksi esim. astmaatikot käyvät luolassa. Lääkäri voi kirjoittaa potilaalle reseptin luolaan pääsyä varten. Luola on jopa varattu aamuisin kahdeksi tunniksi potilaita varten. Hienoa toimintaa Turkin terveydenhuollolta!

Luolan seinämiltä roikkuvat tippukivet ovat miljoonia vuotta vanhoja.
Luola on todella näkemisen arvoinen paikka. Muistakaa käydä seuraavalla Alanyan reissullanne! Tätä luonnon muovaamaa ihmettä ei kannata jättää välistä. Useimmat teistä ovat sen jo varmasti nähneetkin, mutta siellä on mahtavaa käydä aina uudestaan 🇹🇷❤️. Kuvat viime kesältä.

Johanna Güler

Mainos

Tietoa Johanna Güler 42 Articles
Turkin matkailu!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.