Onko terroristilistalla oleva mies, josta on luvattu 4:n miljoonan Turkin Liiran palkkio, Suomen kansalainen?

Kuvakaappaus NTV:n verkkosivulta

Turkin interpolin kautta etsintäkuulutettu terroristijärjestö YPG:n entinen johtaja Salih Müslim vapautettu Prahassa lyhyen oikeudenkäynnin jälkeen. Salih Müslimiä epäillään Ankarassa vuonna 2016 tehdystä pommi-iskusta, jossa kuoli 29 ihmistä ja kahdesta muusta terrori-iskusta. Turkki on luvannut 4:n miljoonan Turkin Liiran (n. 850.000€) palkkion kiinniotosta.


Egean Suomalaiset Yhdistys edistää länsi-Turkissa suomalaisten ja turkkilaisten keskinäistä kanssakäymistä ja toistensa kulttuurien tuntemusta, tukee suomalaisten kotoutumista ja asumista sekä auttaa suomalaisia matkailijoita saamaan enemmän irti lomastaan Kuşadasıssa ja länsi-Turkissa.

Oikeudenkäynnin jälkeen tiedotusvälineet ovat kertoneet että Salih Müslimillä on oleskelulupa Suomeen. Turkkilainen NTV väittää että hänellä on Suomen kansalaisuus. Turkin valtion kanava TRT Haber väittää että hänellä on oleskelulupa Suomeen ja pohdiskellaan meneekö hän seuraavaksi Suomeen? Suomen YLE:n mukaan “Salih Muslim Muhammadilla on oleskelulupa Suomessa. Hän on ollut Suomessa useasti, mutta ei asu täällä pysyvästi.” YLE:n tietojen mukaan “Nyt hän kuuluu Syyrian kurdihallinnon ulkomaankomiteaan”.

Onko terroristilistalla oleva mies, josta on luvattu 4:n miljoonan Turkin Liiran palkkio, Suomen kansalainen?

Terroristijohtaja harkitsee tuloa Suomeen. Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu vakuutti, että Turkki jatkaa Muslimin tavoittelemista, vaikka tämä lähtisi toiseen EU-maahan.

Asia herättää ihmetystä miten käy Suomen ja Turkin hyvien suhteiden? Suomessa asuu paljon turkkilaisia ja Turkissa asuu paljon suomalaisia.

Turkki tuomitsee vapauttamisen. Turkin viranomaisten mukaan prosessi jatkuu ja he odottavat virallisia vapautumisperusteita Tšekin viranomaisilta.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi Algerian vierailulla että Turkki on antanut nootin Tšekille.

Kuvakaappaus NTV:n verkkosivulta jossa väitetään että mies on Suomen kansalainen.

NTV:n uutinen: https://www.ntv.com.tr/dunya/cekyadaki-mahkeme-salih-muslumu-serbest-birakti,anDnoe3BJE6sFYGziEFbJA

Kuvakaappaus Turkin poliisin verkkosivulta.

 

Mainos

Tietoa Ali Ergene 318 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.