Hasselpähkinä ja Pistaasi

Mainos

Kuva: pixabay.com

🇹🇷 Tiesitkö, että Gaziantepin kaupunki Turkissa n. 200 km Adanasta itään on kuuluisa pistaasipähkinöistään ( Antep fıstıgı ) ja baklavastaan. Pistaasit ovat erittäin terveellisiä ja on yksi vähäkalorisimmista pähkinöistä. Yksi pistaasi sisältää vain 3-4 kaloria. Pistaasit sisältävät runsaasti kaliumia ja antioksidantteja. Tiesitkö myös, että Turkki on koko maailmassa hasselpähkinöiden ylivoimaisesti suurin tuottaja- ja viejämaa? Hasselpähkinöitä viljellään Mustanmeren alueella. Hasselpähkinät sisältävät erityisesti mm. E-vitamiinia ja foolihappoa. Nämä molemmat pähkinät ovat sydämelle hyväksi . Onko näistä jokin sinunkin herkkusi? 😊

Johanna Güler

Mainos

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.