Maraş jäätelö

Mainos

Maraş jäätelö, kuva: flickr.com

🇹🇷Turkissa valmistettava perinteinen Maraş jäätelö ( Maraş dondurma ) on jäätelö minun makuuni🍦. Maraş jäätelö on nimensä mukaisesti alunperin kotoisin Kahramanmaraş kaupungista.

Jäätelö on koostumukseltaan sitkeää ja maultaan erinomaista ja sopivan makeaa. Kaikki eivät tietenkään tykkää sen mausta ja koostumuksesta. Tämä on kuitenkin minun yksi suosikki jäätelöistäni Turkin matkoillani ja Maraş jäätelö onkin hyvin suosittu Turkissa. Jäätelön yksi ainesosa on kasvin juuresta valmistettu jauhe (salep), josta jäätelön sitkeys on peräisin. Tämä ainutlaatuinen resepti on tunnettu jo satojen vuosien ajan, jo Ottomaanien aikakaudella. Niin hyvääOlethan jo maistanut? 😊

Johanna Güler

Maraş jäätelö, kuva: flickr.com

Mainos

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.