Turkissa, Keski-Anatoliassa sijaitsee yksi maailman vanhimmista neoleettisen ajan kaupungeista

Mainos

Çatalhöyük, kuva: flickr.com
🇹🇷 Turkissa Konyan maakunnassa, Keski-Anatoliassa sijaitsee yksi maailman vanhimmista neoleettisen ajan kaupungeista, nimeltään Çatalhöyük. Sen asutushistoria on alkanut jo yli 9000 v. sitten. Kivikautinen Çatalhöyük on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin v. 2012 ja on se on nykyään arkeologinen alue. Alueella tehdään vielä tänäkin päivänä historiallisia löytöjä.

Çatalhöyükin alue on myös yksi ensimmäisiä alueita, joista maanviljelys on alkanut. Siellä viljeltiin mm. vehnää, pellavaa, kikherheitä ja linssejä. Täällä myös ensimmäisiä kertoja koko maailman historiassa, eläimiä alettiin kesyttää kotieläimiksi, mm. lampaita ja vuohia.

Turkki on epäilemättä sivilisaation kehto 🇹🇷🇹🇷

Johanna Güler

Mainos

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.