Turkissakin ajoneuvon kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle

Mainos

Liikenne poliisin auto Turkissa. Kuva: flickr.com

Turkissakin auton kuljettajan on väistettävä jalankulkijaa suojatiellä

Turkin parlamentti on hyväksynyt lakiehdotuksenjossa kuljettajille aiheutuu tiukempia liikennesakkoja väärinkäytöksistä ja sääntöjen rikkomisestaSuuret sakot ovat luvassaLiikenneässä kuolee tuhansia vuosittain Turkissa.

Monta uutta lakia tulee voimaan Turkissa koskien autolla ajoaKolme kertaa punaisten valojen läpi ajo tuo 235 TL sakon ja kolme sakkoa vuodessa tuo kuukauden ajokiellonKännykällä puhuminen autolla ajaessa tuo 235 TL sakon.

Jos kuljettajan ajokortti hyllytetään kahdestiniin ajokortin omistajan on mentävä psykoterapeuttihoidolle että hän saa takaisin ajokorttinsaEli saatava myönteinen lääkärintodistus hoidon jälkeen lääkäriltä.

Pakoputkin virittäminen meluisemmaksi ja jatkuvasti ohitus kaistalla ajaminen tuo kuljettajalle 1002 TL:n sakotKatsastamattomalla autolla ajaminen on 235 TLPelastuskaistalla ajaminen on 488 TLHätävalonsireenin asentaminen autoon ja niiden käyttäminen on 1002 TL.

Ylinopeus sakotJos ylitetään nopeusrajoituksia 10-30%, niin sakko on 235 TL30-50ylitys tuo 488 TL50ylitys tuo 1002 TL.

Jos vuoden aikana viisi kertaa ylitetään nopeusrajoituksianiin ajokortti hyllytetään vuodeksiKun toinen kerta hyllytetään ajokortti viiden vuoden aikananiin silloin ajokortti mitätöidäänLikennän vaarantamisesta eli auton pyörittäminen käsijarrua vetämällä tuo kovempi sakko 5002 TL ja ajokortti hyllytetään 60 päiväksiJos auto ei väistä suojatiellä kulkevaa jalankulkijaa niin sen hinta on 235 TL. Ajoneuvon kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle. Tietääko kansa tai poliisi tätä? Siitä en ole varma.

LähdeTurkin media

 

Mainos

Tietoa Ali Ergene 305 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Hän ylläpitää myös seuraavat sivustot: Turkki - pieni matkaopas (lähtien 1998) http://www.phnet.fi/public/ergene/turkki/ http://turkinmatkaopas.fi https://fintrade.fi/

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.