Turkin Suomen suurlähetystö järjesti Turkin tasavallanpäivän juhlaa

Mainos

Mustafa Orhan & Edis Tatli
Olimme Suomen Kansallisessa museossa, jossa Turkin Suomen suurlähetystö on järjestämässä Turkin tasavallanpäivän juhlaa. Turkki julistettiin tasavallaksi 29.10.1923. Eli tasan 95 vuotta sitten. Sitä ennen oli sulttaanikunta, joka kesti yli 600 vuotta (ottomaniturkkilaiset). Toisin kuin luullaan, tänään ei juhlita itsenäisyyspäivää, vaan juhlitaan tasavallanpäivää. Turkkilaiset ovat aina olleet itsenäisiä.  Itsenäisenä pysyminen on turkkilaisten veressä. Kuten turkkilaisella on tapana sanoa ” söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Tämä vastaanotto oli uuden Turkin suurlähettilään ensimmäinen ensimmäinen juhla Suomessa.

HYVÄÄ TASAVALLAN PÄIVÄÄ

Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 71 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.