Turkista tuodaan Suomeen kuivattuja makeita mulperi-marjoja

Mainos

Kuva: Johanna Güler

🇹🇷 Turkista tuodaan Suomeen kuivattuja makeita mulperi-marjoja, jotka ovat maukkaita ja terveellisiä. Mulperi-marja on turkin kielellä DUT. Olet ehkä maistanutkin niitä Turkissa joskus. Itse olen syönyt niitä suoraan puusta Hatayssa ja Osmaniyessa. Puu tunnetaan myös nimellä silkkiäispuu. Marjat ovat tuoreena todella herkullisia ja ovat koostumukseltaan siirappisia. Marjoista valmistetaankin erinomaista siirappia. Kuivattunakin maistuvat todella hyviltä.

Dut marjat sisältävät kuituja, rautaa, kromia, magnesiumia, B-vitamiinia, kalsiumia, sekä runsaasti C- ja K-vitamiinia. Niissä on myös paljon hyvää tekeviä vahvoja antioksidantteja. Ne auttavat säätelemään verenkiertoa, vahvistamaan immuunijärjestelmää, ehkäisemään sydänsairauksia ja tulehdusta. Todellinen superherkku!

Tätä marjaa viljellään paljon luomuna ja Suomeen tuodut marjat ovatkin yleensä luomua. Tämä marja sisältää vain 43 kaloria 100 grammaa kohti. Taatusti herkullinen ja terveellinen herkku 😊

Johanna Güler

Mainos

Tietoa Johanna Güler 48 Articles
Turkin matkailu!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.