ADANA, kaunis ja kuuma kaupunki

Google mainos

Adana / Kuva: Johanna Güler

ADANA, kaunis ja kuuma kaupunki

Adana on kaupunki, joka on sydämessäni ja tulee myös aina olemaan. Rakastan Adanaa. Se on Turkin viidenneksi suurin kaupunki ja sijaitsee Adanan maakunnassa. Adana on kuumimpia kaupunkeja Turkissa.

GOOGLE MAINOS:

Adanassa sijaitsee Sabanci Merkez moskeija, joka on varmasti Adanan tärkeimpiä nähtävyyksiä. Moskeijan ympärillä on kaunis puisto. Tas köprüsü eli kivisilta ja Varda Köprüsü, myös silta on Adanan historiallisia nähtävyyksiä. Varda köprüsü on n. 100 vuotta vanha silta ja Tas köprüsü on yli 1000 v. vanha.
Kaupunki on kuuluisa Adana kebabistaan ja laadukkaasta puuvillastaan. Alueella viljellään sitrushedelmiä ja maapähkinää runsaasti.

Adanassa saat varmasti päiväsi kulumaan vauhdilla, joten siellä kuluu helposti useampikin päivä. Adanaan pääsee helposti lentäen, myös Helsingistä, vaihtaen konetta Istanbulissa tai Izmirissä. Alanyasta myös helposti autoilet Adanaan ja tietysti myös lentäen pääsee perille. Turkissa on nykyään hyvät tiet ja uusia leveitä moottoriteitä on avattu. Matkalla voi välillä levähtää ja ihastella upeita maisemia.

Adana on kaupunki, jossa kannattaa käydä. Käy myös kuuluisalla Sevgi Adasilla eli rakkaus saarella. Adanan läpi virtaava Seyhan joki viilentää jonkin verran Adanan kuumaa ilmastoa. Joki laskee Taurus vuorelta ja on koko pituudeltaan 560 km pitkä. Adanassa on isoja basaareja, joissa kannattaa käydä ostoksilla. Kaupungista löytyy myös useita historiallisia ja vanhoja linnoituksia (13), esim Yilan kalesi ja Anavarza kalesi. Adana on kaunis ja mahtava kaupunki, josta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa 🇹🇷

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.