Adanan sopimus 20.10.1998

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Google mainos

sopimus
Kuva: flickr.com

ADANAN SOPIMUS 20.10.1998

Turkilla on jo kauan ollut sopimus Syyrian kanssa, nk. Adanan sopimus 1998. Sopimus antaa Turkille oikeuden operoida Syyriassa, jos uhka/iskuja tulee sieltä eikä Syyrian hallitus itse pysty estämään sitä.

Muistutus!! Silloin Erdogan ei ollut presidentti eikä pääministeri. Ak-puolue ei ollut. Turkin taistelu PKK: ta ja sen haaroja vastaan Syyriassa ja Irakissa alkoi 1980 luvulla. Turkki on menettänyt melkein 40.000 kansalaisiaan tässä taistelussa.

Voitte kritisoida Erdogania, mutta terrorismia vastaan taistelu on ollut ja on edelleen Turkin yhteinen asia! Asioita pitää erottaa toisistaan. Tässä kyse ei ole vaaleista.

Turkki perustelee operaatiota YK:n 51. artiklan ja Adanan sopimuksen pohjalta.

YK:n 51 artikla?

Jos jokin Yhdistyneiden kansakuntien jäsen joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, ei mikään tämän peruskirjan säännös saa rajoittaa sen luonnollista oikeutta erilliseen tai yhteiseen puolustautumiseen, kunnes turvallisuusneuvosto on ryhtynyt tarpeellisiin toimenpiteisiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Ne toimenpiteet, joihin jäsenet ovat ryhtyneet käyttäessään tätä puolustautumisoikeutta, on heti ilmoitettava turvallisuusneuvostolle, eivätkä ne saa millään tavoin vaikuttaa turvallisuusneuvoston tämän peruskirjan mukaiseen oikeuteen ja velvollisuuteen ryhtyä kulloinkin niihin toimenpiteisiin, joita se pitää tarpeellisina kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi.

Artikkelin lopussa on Adanan sopimus englanniksi.

TURKIN ARMEIJA ETENEE NOPEASTI

Turkki ”rauhanlähde” operaatiolla halua luoda rajansa taakse noin 480 kilometriä pitkän ja 30 kilometriä syvän turvavyöhykkeen, johon palaisi 2 miljoonaa syyrialaispakolaista jopa Euroopasta.

NATON PÄÄSIHTEERI ON TURKISSA

Nato tukee ja arvostaa Turkin työtä terrorismin estämiseksi. Turkki on puskuri Euroopan turvallisuudelle.

Turkki-Syyria raja on 911 km.

TURKKI ON TURVALLINEN MAA

Turkkiin matkustaminen on turvallista. Operaatio tehdään Turkin rajojejen ulkopuolella kaukana suomalaisten suosikkikohteista. Alanyasta on Syyrian rajalle noin tuhat kilometriä.

 

Mustafa Orhan
Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 126 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.