Alanyan linnoitus, Turkki

Google mainos

Alanya. Kuva: Johanna Güler

Alanyan linnoitus, Turkki

Alanyan linnoitus on varmasti monelle Turkin kävijälle tuttu nähtävyys. Olen ollut Alanyassa jo monta kertaa, mutta joka kerta linnoitukselle on päästävä. Kun menet tarpeeksi korkealle, niin linnoitukseltahan on mahtavat näköalat, merellinen maisema jatkuu mahtavana silmänkantamattomiin. Jos jaksat nousta tarpeeksi aikaisin, niin voit ihailla auringonnousua upeissa väreissä. Auringonlaskun aikaan linnoitus on myös suosittu paikka.

Linnoitus on rakennettu valmiiksi 1200-luvulla sulttaani Alaeddin Keykubad I:n toimesta, mutta vanhimmat osat siitä ovat jopa 2000 vuotta vanhoja. Linnoitus kohoaa 250 metriin merenpinnasta mitattuna. Jos kävelymatka linnoitukselle on liian raskas Turkin kuumuudessa, niin voit ottaa linnoitukselle taksin tai mennä ylös gondolihissillä. Matkan varrelta voit ostaa käsitöitä tai matkamuistoja ja levähtää istumaan viehättäviin kahviloihin ja ravintoloihin. Gondolihissi valmistui viime vuonna ja on 900 metriä pitkä. Autotie linnoitukselle on kapea ja sitä ei voida leventää, koska linnoitusta halutaan suojella. Hissi rakennettiin ihan jo senkin takia. En ole itse vielä päässyt hissiä kokeilemaan, mutta varmasti joku päivä 🙂.

Alanya on hieno lomailukohde nähtävyyksineen ja rantoineen. Monelle Alanya onkin jokavuotinen lomakohde. Suosittelen kuitenkin näkemään Turkkia laajemminkin. Busseilla ja lentäen on helppo matkustaa Turkissa. Voithan tietysti myös vuokrata auton ja lähteä omatoimisesti laajentamaan matkailuasi kiehtovassa ja ihanassa Turkissa 🇹🇷.

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.