Aloittaako Turkki uuden operaation?

Google mainos

Aloittaako Turkki uuden operaation?

Turkki on aina kunnioittanut naapurimaiden alueellista koskemattomuutta. Syyrian sodassa Turkki on tukenut oppositiota, kun Assad pommitti kaikki. Mutta Turkki ei koskaan haalinut maata Syyriasta, vaikka olisi ollut mahdollista. Sen jälkeen kun ongelma tuplaantui alueella, eli kun Isis astui kuvaan ja molemmista, sekä Assadin ja Isisin tahoilta tuli pommeja Turkkiin, niin Turkki aktiivisesti tulitti rajan toiselle puolelle. Turkki teki selväksi, että sen rajalle ei kukaan voi lähestyä. Turkki kunnioittaa Syyrian alueellista koskemattomuutta ja haluaa, että syyrialaiset olisivat sen omistajia eikä opportunistit, kuten YPG tai PYD terroristi organisaatiot. YPG ja PYD ovat PKK:n haaroja, jotka ovat Euroopan Unionin ja USA.n terrorilistalla.

USA käytti Isistä vastaan taistelussa näitä terroristiryhmiä, vaikka Turkki Nato-maana halusi olla operaatiossa mukana. Turkki ensimmäisestä päivästä teki selväksi USA:lle ja muulle maailmalle että PYD/YPG ovat terroristiorganisaatioita, jotka vievät aseita ja muita tavaroita PKK:lle. USA on antanut näille ryhmille 4500 rekkaa täynnä aseita. USA sanoi Turkille, että se antaa kaikkien aseiden sarjanumerot Turkille ja kun Isis loppuu viemme aseet takaisin. Mutta niin ei tapahtunutkaan, sen sijaan USA on antanut näille ryhmille lisää aseita.

Turkin presidentti Erdoğan on soittanut Trumpille tästä asiasta ja Trump sanoi ” käsken heti lopettamaan tämän järjettömän asekuljetuksen”. Pentagon oli toista mieltä. Kuten tiedätte Trumpin presidenttiasema on vaakalaudalla ja monet ennustavat, että Trumpin kausi loppuu ennen aikaisesti. Eli hänellä ei ole valtaa monessa asiassa.

Turkki on jatkuvasti kysynyt USA:lta ” Miksi ette vie aseita takaisin, vaikka Isis on loppunut. Nämä aseet ovat terroristiorganisaatioiden käsissä”. Ei tullut mitään vastausta. Pari päivää sitten USA ilmoitti että se perustaa raja-armeijan, joka koostuu 30.000 sotilaasta. Raja on Turkin raja ja raja-armeija on YPG/PYD jotka eivät tunnista Turkkia ja haluaa perustaa Kurdistanin( Turkin, Irakin ja Iranin osa) PKK:n kanssa. Tälläinen päätös on suoraan uhka Turkin kansalliselle turvallisuudelle. Turkki heti varoitti USA:ta siitä, että jos tälläinen illegal armeija perustetaan omalle rajalleen, Turkki ei hyväksysi ja hyökkäisi heti. Turkki samalla aloitti poliittiset keinot. Turkki on puhunut Venäjän, Naton ja muiden alueen maiden kanssa asiasta ja sen seurauksista. Naton pääsihteeri Stoltenberg sanoi, että Turkin raja on Naton raja (naton viides articla) ja ei missään nimessä hyväksy USA:n päätöstä. Turkki käyttää kaikki poliittiset keinot, ennen kuin aloittaa operaation.

Jos USA perustaa raja-armeijan, Turkki aloittaa operaation ja Turkki tekee operaation Syyrian opposition, eli paikallisten kanssa, jotka ovat Syyrian oikeita omistajia ja jotka eivät halua terrori valtioita ja armeijaa sinne.. Turkki itse suojelee omaa rajansa ja ei missään nimessä hyväksy sitä, että joku tulee 10.000 km:n päästä ns. suojelemaan omia rajoja jne. Presidentti Erdoğan sanoi USA.lle, että vetäkää omat sotilaat alueelta, jos haluatte niiden pysyvän hengissä. Turkin armeija on vienyt raskaskalustot rajan tuntumaan.

Lähde: https://suomiturkki.blogspot.com.tr/

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.