Ennenaikaiset vaalit Turkissa

Google mainos

Turkin parlamentti

ENNENAIKAISET VAALIT

Turkin presidentin- ja parlamenttivaalit 3. marraskuuta 2019 ja kuntavaalit 24. maaliskuuta 2019. On paljon spekuloitu siitä, että ennenaikaiset vaalit (parlamentti- ja presidentinvaalit) pidetään Turkissa. Spekulaatioiden takana ovat Turkin oppositiot.Turkissa tällä hetkellä vallitsee patrioottinen (Patriotic) ilmapiiri, joka johtuu Oliivinoksan operaatiosta. 90 prosentti kansasta Tukee operaatiota. Turkin presidentti on perustuslain mukaan puolustusvoimien ylipäällikkö. Oppositio pelkää, että Turkin presidentti käyttäisi otollisen ilmapiirin hyväkseen, järjestämällä ennenaikaiset vaalit maassa.

Tutkimukset näyttävät sen, että Turkin kansa on hyvin patrioottinen kuin Suomen kansa. Turkin kansa ei ole koskaan elänyt toisen vallan alla.

En usko, että Turkissa pidetään ennenaikaiset vaalit, koska hallituspuolue on aina vastustanut ennenaikaisia vaaleja Turkissa. Turkin talous ei kestä ennenaikaisia vaaleja. Liiran arvo laskee ja inflaatio nousee heti. Näin on tapahtunut esimerkiksi 1990-2000 välisinä aikoina. Kymmenessä vuodessa kymmenen hallitusta  on vaihtunut. Turkin talous on saanut suuria kolhuja silloin.

Etelän maissa politiikka tehdään kiihkeällä aikataululla, toisin kuin pohjoismaissa. Vaalikampanjoita käynnistetään 2 vuotta aikaisemmin. Vaikka 19 kuukautta on jäljellä presidentin- ja parlamenttivaaleihin, Turkissa ei puhutakaan muusta kuin tulevista vaaleista.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 123 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.