Ensimmäinen matkani Turkkiin 1990- luvulla

Google mainos

Rize. Kuva: flickr.com

Ensimmäinen matkani Turkkiin 1990- luvulla

?? Muistan vieläkin kuin eilisen, ensimmäisen matkani Turkkiin 1990- luvulla. Suuntana oli Marmaris, jolloin suomalaiset olivat jo löytäneet tuon iki-ihanan Marmariksen. Marmaris on aina ollut lempipaikkojani, aivan alusta alkaen. Tuolloin Marmaris oli vielä pieni turistipaikka, jonne rakennettiin jatkuvasti uusia hotelleja ja asuntoalueita.

Rakastuin viehättävään pieneen kaupunkiin ja satama-alue oli yksi mielipaikoistani, kuin myös pitkä rantakatu. Sitä pitkin kävelin paahteisina päivinä, välillä pulahtaen kristallin kirkkaaseen ja kimmeltävään meriveteen. Yöt olivat samettisen kauniita ja lämpöisiä auringonlaskujen saattelemina. Satama oli iltaisin ja öisin tosi kaunis. Marmaris eli jo tuolloin yötä päivää. Se ei koskaan nukkunut, kuten ei nytkään, varsinkaan turistiaikaan. Ilta- ja yöelämä oli hyvin vilkasta.

Noista päivistä Marmaris on kokenut ison muodonmuutoksen. Nykyään Marmaris on kasvanut kovasti ja on hieno ja hyvin hoidettu kaupunki. Rakastan Marmarista edelleen. Minun mielestä on sääli, että suomalaiset eivät käy siellä enää paljon. Kannustan suomalaisia suuntaamaan uudestaan taas Egeanmeren upeisiin maisemiin. Kävin juuri Marmariksessa kesällä ja olin hyvin vakuuttunut siitä, että seuraavalla lomallani se on yksi kohteistani, jonne menen. Mahtava kaupunki❣️

Toisaalta haluan rohkaista suomalaisia myös enemmän suunnistamaan kaupunkeihin, joissa ette ole Turkissa vielä käynyt. Mustanmeren kaunis rannikko ja ainutlaatuinen Itä-Turkki ovat mahtavia matkailukohteita. Itse haluan vielä joku päivä Karsiin, Mardiniin ja Rizeen. Ankaran haluan myös nähdä. Olen kuullut niistä paljon upeita kokemuksia, mutta en ole vielä päässyt käymään. Kappadokiaa suosittelen ehdottomasti. Vaikka olenkin matkustellut Turkin sisällä tuhansia kilometrejä, niin vieläkin on näkemättä paljon. Turkki on laaja maa ja arvokasta näkemistä riittää suuntaan jos toiseenkin.

Istanbul on myös yksi hienoimmista ja mystisimmistä kaupungeista, missä olen ikinä käynyt. Sen taianomainen tunnelma ei jätä matkailijaa kylmäksi. Siellä kävellessäsi voi tuntea kuin matkustaisit ajasta aikaan, välillä eteen ja taas hyppäys taakse, historian juurille asti.

Turkki on maa, jossa kohtaat aitoa ystävällisyyttä, vieraanvaraisuutta ja tunnelmaa. Ihmiset ottavat sinut lämmöllä vastaan, tilanteessa kuin tilanteessa ???

Johanna Güler

Kuva: Johanna Güler
Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.