Finnairilla suoraan Alanyaan

Google mainos

Finnair Alanyan Gazipaşa lentoasemalla. Kuva: Mustafa Orhan

FINNAIRILLLA SUORAAN ALANYAAN

Lähdimme kello 06:00 Helsinki-Vantaa lentokentälle. Boarding time oli 07:00 ja Finnairin kone lähti kello 08:00 Gazipasaan eli Alanyaan. Lähtöaulassa oli noin 25-30 ihmistä odottamassa konetta. Puheista päätelleen monella oli asunto Alanyassa. Monelle suomalaiselle Gazipasa ei ole tuttu nimi.Gazipasa on toinen yksi Antalyan kunnista, joka on heti Alanyan vieressä. Gazipasassa oli lentokenttä, mutta kenttä ei ollut käytössä, koska se oli tosi pieni ja suunniteltu huonosti. Kentällä lehmät ja lampaat laidunsivat. Turkin hallitus kunnosti (2013) ja suurensi kentän. Gazipasan lentokenttä on noin 30 minuutin päästä Alanyasta.

Aikaisemmin suomalaiset lensivät talvella ensin Istanbuliin ja sieltä Antalyaan. Lentojen jälkeen bussimatka kesti vielä 2,5 tuntia Antalyasta Alanyaan. Matka tuntui loputtomalta. Kesällä lennettiin suoraan Antalyan kentälle ja sieltä taas 2,5 tuntia Alanyaan.

Finnairin (www.finnair.fi) lennot Gazipasan kentälle kestää 3 h ja 45 minuuttia ja sieltä autolla Alanyaan 30 minuuttia. Ei enää rasittavia ja pitkiä lentoja Istanbuliin ja sieltä Antalyaan.  Olen huomannut, että moni suomalainen ei tiedä, että Finnair lentää suoraan Alanyaan. Gazipasa nimi sekoittaa heidän päätään. Tässä tapauksessa Gazipasa tarkoittaa Alanyaa. Kenttä on kunnostettu ensisijaisesti Alanyaa varten. Finnair on alkanut lentää suoraan Helsingistä Alanyaan (Gazipasa) ympärivuotisesti 2. helmikuuta 2019 alkaen, mutta Finnair aloitti lennot jo Gazipasaan vuonna 2014. Silloin lennot olivat vaan toukokuusta lokakuuhun.

Gazipasan kenttä on tuonut Alanyaan talvituristeja. Monet yritykset pitävät ovensa myös talvella auki. Kenttä on tuonut kasvua Alanyalle ja Gazipasalle. Alanya leviää Gazipasaa kohti. Alanyassa puhutaan nyt hiihtokeskuksesta, jota suunnitellaan Taurus vuorten rinteille. Taurusvuorille sataa lunta talvella ja sinne pääsee muutamassa tunnissa autolla.

Hyvää kevään odotusta!

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.