Granaattiomena, terveyden jalokivi

Google mainos

Granaattiomena. Kuva: pxhere.com

Granaattiomena, terveyden jalokivi

?? Granaattiomena kausi on juuri parhaillaan menossa Turkissa. Turkissa auringon alla kasvaneet granaattiomenat ovat mehukkaita ja erittäin maukkaita. Tämä ihana hedelmä sisältää runsaasti C- vitamiinia ja harvinaisia antioksidantteja, joita kutsutaan punicalagineiksi. Nämä antioksidantit voivat ehkäistä syöpää. Granaattiomena on myös oikea nuoruuden lähde. Se edistää ihon kimmoisuutta ja estää ryppyjen muodostumista. Sen on todettu suojaavan myös maksaa ja munuaisia. Lisäksi parantaa vastustuskykyä ja tekee hyvää sydämelle ja verisuonille. Tutkimuksissa granaattiomenan on myös todettu ehkäisevän metabolista oireyhtymää ja alzheimerin tautia. Sillä on myös tasaava vaikutus verenpaineeseen.

Granaattiomena sisältää erittäin runsaasti C-vitamiinia, B9-vitamiinia eli foolihappoa ja B5-vitamiinia eli pantoneenihappoa. Sisältää myös paljon sinkkiä, kaliumia ja K-vitamiinia.

Granaattiomenakastike on myynnissä turkkilaisessa kaupassa. Kuva: Ali Ergene

Granaattiomenista tehdään Turkissa mehua. Se on ehdottomasti yksi lempimehuistani. Siinä on raikas, hieman kirpeä ja runsasarominen maku. Ruhonjuuri myy ainakin Suomessa turkkilaista granaattiomenamehua. Sitä saa myös Alanya kaupasta Helsingistä ja Espoosta.

Granaattiomenasta tehdään myös siirappia, jota käytän salaattiin. Se antaa hienon maun ja korvaa runsaskalorisen salaatinkastikkeen. Granaattiomenaa laitan joskus salaattiin myös sellaisenaan. Turkista tuotua granaattiomenaa olen löytänyt Alanya kaupasta Helsingistä ja Espoosta.

Turkkilaisia pakastekuivattuja luomu granaattiomenan siemeniä myydään ainakin suomalaisissa hyvinvoinnin nettikaupoissa.

Turkkilaisista granaattiomenista tehdään laadukkaita kasvo- ja käsivoiteita ( Weledan ), joita mm. Ruohonjuuri myy. Näihin voiteisiin kerätyt granaattiomenat kasvavat Turkin vuoristorinteillä, joilla sijaitsevat ekologiset hedelmätarhat.

Granaattiomena on monipuolisesti terveyttä edistävä, jota käytetään myös kauneudenhoitoon. Lisäksi erittäin hienonmakuinen ja herkullinen hedelmä ?. Luonnon rikkauksien yksi helmistä❣️

Johanna Güler

Mehu hyllyt Turkissa. Kuva: Ali Ergene

Missä päin Turkkia haluaisit asua omassa kodissa?

View Results

Loading ... Loading ...

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.