Hiljainen vallankumous Turkissa

Google mainos

Kuşadası. Kuva: Ali Ergene

HILJAINEN VALLANKUMOUS TURKISSA

Turkissa on menossa hiljainen vallankumous, joka vaikuttaa jokaiseen talouteen ja jokaisen henkilön elämään. Turkin hallitus yrittää parantaa kaikkia elämän osa-alueita tuomalla voimaan uusia ekoystävällisiä lakeja. Kouluissa ruoan tilalle tulee terveellisiä ruokia niin kuin viljatuotteita hedelmiä, maito.

GOOGLE MAINOS:

Kunnallisvaali ehdokkaiden projektit koostuvat vihreistä arvoista. Yhä useamman ehdokkaan tärkeimmiksi arvoiksi nousee hyvinvointi ja ekoystävällisyys. Kansalle opetetaan niin kuin Suomessa lajittelemaan roskat kotona. Muovipussit tulivat maksullisiksi Turkissa. Kaupoista ei jaeta enää ilmaisia muovipusseja. Näin muovin määrää yritetään vähentää.

Liikennesäännöt uudistuvat ja liikennelakeja tiukennetaan. Liikennettä tarkkaillaan paremmin ja liikennerikkojia sakotetaan entistä enemmän. Tarkoitus on tehdä liikenteestä turvallisempi kaikille. Pyöräilijöiden, autoilijoiden, jalankulkijoiden ja muiden liikenteessä kulkevien turvallisuuteen kiinnitetään huomiota. Turkissa rakennetaan hienoja ja moderneita pyöräteitä. Pyörätiet ovat leveitä ja ne ovat päällystettyjä. Pyörällä liikkuminen halutaan tehdä entistä mielekkäämmäksi ja turvallisemmaksi. Ihmisiä kehotetaan pyöräilemään.

Kuva: Mustafa Orhan

Asuintalojen pihat rakennetaan miellyttäviksi. Lapsille tehdään leikkipaikkoja ja aikuisille kuntolaitteita. Tässä halutaan myös satsata hyvinvointiin. Pihoista halutaan tehdä tilavia. Asuintaloja ei myöskään rakenneta enää vieri viereen, vaan halutaan lisätä viihtyvyyttä ja eritoten tilavuutta. Asuintalon piha halutaan tehdä sellaiseksi, jotta asukkaalla olisi miellyttävä ja turvallinen olla. Ympäristö suunnitellaan hyvin harkiten ja ihmisläheisesti. Etenkin turkkilaiset, jotka muuttavat takaisin Turkkiin monta vuotta asuttuaan ulkomailla, tuovat tullessaan paljon tietoa ja taitoa. Mm. investointi aloja jne.

Turkki on nopeasti moderniin suuntaan kehittyvä maa. Kansalaisten tarpeet ja hyvinvointi otetaan yhä entistä enemmän huomioon. Tämä suuntaus on jatkuvaa. Vihreät arvot muuttuvat yhä tärkeämmiksi arkipäiväisessä elämässä. Ihmisiä neuvotaan ja opastetaan kierrätykseen ja muihin ekologiin tekoihin, mm. kierrätykseen. Sisätilat haluttiin säätää lailla savuttomiksi. Kun tupakkalakia säädettiin, niin monet väittivät vastaan ja sanoivat, ettei tule toteutumaan Turkissa, mutta nyt jopa pikku kylissä, jossa kukaan ei valvo, ihmiset lähtevät ulos polttamaan. Pitää muistaa, että Turkki on iso maa ja väkiluku on yli 80 miljoona. Tästä syystä muutokset eivät ole niin helppoja kuin Suomessa.

Mustafa Orhan


Haluatko julkaisemme juttusi sivustollamme? Ota yhteyttä!
tai
Haluatko antaa uutisvinkkejä meille? Ota yhteyttä!


Täältä löytyy Suomessa toimivat turkkilaiset firmat sekä Turkissa toimivat suomenkieliset firmat. Jos haluat että firmasi yhteystiedot löytyy meidän sivustolta niin täytä lomake ja lähetä meille.


Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 116 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.