Ikuinen rakkaus Turkkiin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Kuşadasıssa

Google mainos

Suomi - Turkki

IKUINEN RAKKAUS TURKKIIN

Rakkaus Turkkiin alkoi konkretisoitua 48 vuotta sitten (1971), ja rakkausliiton nimeksi annettiin Suomi-Turkki-kulttuuriseura. Seura aloitti toimintansa lehtori Aatos Salon johdolla. Osa perustajajäsenistä on jo edesmenneitä kuten myös Aatos Salo, mutta remmiin on astunut uusia henkilöitä kuten Juhani Lahtinen, joka on nykyisin seuran puheenjohtaja. Tällä hetkellä seuralla on yli 300 aktiivista jäsentä ympäri Suomen, Utsjokea myöten. Rakkaus Turkkiin ei tunne rajoja eikä pitkiä välimatkoja.

Suomi-Turkki-kulttuuriseura järjestää kuukausittain yleisöluentoja Turkin historiasta, kulttuurista, matkailusta jne. Teemana on aina Turkki, joka on vienyt jokaiselta jäseneltä jalat alta, kultakin tavallaan. Yleisöluennot pidetään turkkilaisissa ravintoloissa Helsingissä, ja luennoitsijoiksi kutsutaan Turkki-asiantuntijoita. Itsekin sain kunnian pitää luennon tälle arvokkaalle joukolle Turkin ystäviä. Luentoni koski Turkin monipuolista matkailua. Arvostan suuresti seuran tekemää arvokasta työtä.

Luentojen yleisö on pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulta, mutta Kulttuuriseura lähettää Puolikuu-lehden kaikille jäsenille. Jäsenien lisäksi seura lähettää lehden myös Turkin Suomen suurlähetystölle ja Suomen Turkissa sijaitsevalle suurlähetystölle. Ensimmäinen Puolikuu-lehti julkaistiin 1982. Lehdestä voi lukea koosteen yleisöluennosta sekä muita Turkkiin liittyviä ajankohtaisia asioita.

Suomi-Turkki-kulttuuriseuran puheenjohtaja Juhani Lahtinen sanoo: ”Seuramme ei ota kantaa maiden uskontoon eikä politiikkaan, koska seuramme alkuperäiset ja edelleen voimassa olevat säännöt kieltävät seuraa ottamasta kantaa uskontoon tai politiikkaan. Toki seurassamme voi vapaasti näistäkin asioista keskustella ja esitelmöidä. Yliopisto-tason luennoitsijat ovat pitäneet esitelmiä islamilaisuuden eri suuntauksista ja etnisistä ryhmistä kuten armenialaiset, kurdit, tataarit, jne. Jäsenillämme on luonnollisesti omat käsityksensä näistä aiheista; seurallamme ei ole.”. Juhani on asunut Turkissa neljä vuotta (1977-1981), ja hänen kolmesta perheellisestä tyttärestä kaksi nuorinta syntyi Istanbulissa.

Suomi-Turkki-kulttuuriseura tekee yhteistyötä Oulun Suomi-Turkki-kulttuuriseuran sekä Alanyan Suomalaisten yhdistyksen kanssa. Seuran jäsenistä jotkut asuvat Turkissa osan vuodesta. Suomi-Turkki-kulttuuriseura on järjestänyt myös Turkin kielen kursseja sekä turkkilaisen ruoan kursseja Suomessa. Lisäksi seuran toimintaan kuuluu oma osasto vuosittaisilla Matkamessuilla.

Jos olet kiinnostunut liittymään Suomi-Turkki-kulttuuriseuraan, voit liittyä jäseneksi tästä linkistä http://www.suomi-turkki.fi/

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 123 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.