İstanbul Kulttuuri ja Nähtävyys Kokoelma Osa 3

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Google mainos

Sultanahmet moskeija

İstanbul Kulttuuri ja Nähtävyys Kokoelma Osa 3

Sultanahmet Aukio:

Sultanahmet on itseasiassa turistien ”ensi askel” tultuaan İstanbuliin, se on turisti kohteiden keskusta ja suurinosa hotelleista on enimmäkseen siellä.
Sultanahmet aukio saa nimensä Sultanahmet Moskeijjasta, toisella tunnetulla nimellä Bluemosque. Tänne on tarkemmat pukeutumisvaatimukset. Pää (naisilla) ja raajat (kaikilla) on peitettävä, mutta ovelta onneksi löytyy pieni kioski josta saa huiveja lainaan mikäli tuli lähdettyä puolialasti liikenteeseen.

Moskeijaan ei myöskään saa astua kengät jalassa, mutta muovipusseja on ennen sisäänkäyntiä jaossa, kengät saa sisälle mukaansa. Moskeija on vuodelta 1616. Saapueessasi Moskeijjaan voi olla että olet törmannyt tukousaikaan jolloin turistin sisäänpääsy evätään. Voit kuluttaa aikaa esim syömällä maissia joka löytyy melkein joka kulmasta.

Aukiossa oli alunperin aikoinaan Konstantinopolin Hippodromi, historiassaan toimi kilpa-ajojen näyttämönä. Aukiolla ovat yhä jäljellä Hippo­dromin areenalle aikoinaan pystytetyt Theodosiuksen obeliski, Konstantinos VII:n pylväs 900-luvulta ja Käärme­pylvään jalusta.

Aukiolla Sultanahmet Moskeijjan vastapäätä sijaitsee Hagia Sofia joka on rakennettu vuonna 537, rakennus on alunperin rakennettu kirkoksi mutta se on muutettu moskeijaksi kun turkkilaiset valtasivat Konstantinopolin vuonna 1453. Kieltämättä astuessa rakennukseen tunnet ihan kuin seikkailisit aikakoneella taaksepäin, mahtava tunne! Hagia Sofian vierestä pääsee astumaan pikkuhiljaa Topkapi Palatsin alueelle, sinne pääsee samalla museo kortilla Hagia Sofian kanssa, voin seuraavassa osassa erikseen kertoa Topkapi Palatsista.

Tämän trion lopuksi voisi myös ehdottomasti käydä Gülhane Puistossa ottamaan rennosti puitten alla ja kuunnella lintujen ääniä.

Polat Taşkın

Polat Taşkın

Turkin takseilla on uudet määräykset!

Google Mainos


Tietoa Polat Taşkın 4 Articles
Polat Taşkın on Turkin Uutisten kolumnisti joka kirjoittaa Istanbulista.