Kaneliset kalamurekepihvit

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Davutlar kaupungin osan/Kuşadası tori, kuva: Ali Ergene

Kaneliset kalamurekepihvit

Kanelilla maustetut ja tutun yrttikolmikon – persiljan, mintun ja tillin – raikastamat kalamurekepihvit maistuvat lämpimänä mezenä tai pääruokana salaatin kanssa.

Kaneliset kalamurekepihvit ( 4:lle )

  • 400 – 500 g valkolihaista kalaa nahattomina fileinä
    (meribassia, seitiä tms.)
  • 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää liotettuna hetki vesitilkassa ja kuivaksi puristeltuna
  • 1 hienoksi silputtu punasipuli
  • 2 rkl korintteja liotettuna lämpimässä vedessä 5 – 10 min. ja valutettuna
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 pieni nippu tuoretta persiljaa hienoksi silputtuna
  • 1 pieni nippu tuoretta minttua hienoksi silputtuna
  • 1 pieni nippu tuotetta tilliä hienoksi silputtuna
  • 1 muna
  • 1 – 2 tl tomaattisosetta tai 
    ketsuppia
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 3 – 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 – 4 rkl auringonkukkaöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
MAINOS!

Tarjoiluun:

  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 1 – 2 sitruunaa tai limettiä lohkoiksi leikattuna
  1. Hienonna kala haarukalla kulhossa.
  2. Lisää leipä, sipuli, korintit, pinjansiemenet ja yrttisilppu ja sekoita hyvin.
  3. Vatkaa pienessä kulhossa muna, tomaattisose ja 2 tl kanelia.
  4. Yhdistä munaseos kalaseokseen, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
  5. Muotoile seoksesta käsin pieniä pyöryköitä.
  6. Sekoita lautasella vehnäjauhot ja loput kanelista.
  7. Paina kalapyörykät litteiksi pihveiksi ja kierittele ne jauhoseoksessa.
  8. Kuumenna öljy laakeassa isossa pannussa ja paista pihvit pienissä erissä kullanruskeiksi, 8 – 10 min.

Tarjoa kuumana persiljapedillä sitruuna- tai limettilohkoilla koristeltuna.

Lähde: http://www.keittotaito.com/kaneliset_kalamurekepihvit.html

Kaneliset lihapyörykät

Tietoa Ali Ergene 1151 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.