Kesällä Turkissa matkaillessani kävin Dim tippukiviluolassa

Google mainos

Kuva: flickr.com

Kesällä Turkissa matkaillessani kävin Dim tippukiviluolassa ( Dim Mağarası )

?? Kesällä Turkissa matkaillessani kävin Dim tippukiviluolassa ( Dim Mağarası ). Luolan muodostelmien uskotaan olevan jopa miljoona vuotta vanhoja. Alanyan keskustasta luolalle tulee matkaa n.12 km. Luola on lähes 400 metriä pitkä ja se onkin maailman neljänneksi pisin luola, joka on auki kävijöille. Luola on valaistu. Luolassa on kaksi reittiä, toinen lyhyempi ja toinen pidempi, jonka lopussa on pieni järvi.

Luolaan päästyäni tuntui siltä, kuin olisin mennyt toiseen maailmaan. Luola on mahtavan näköinen jokaisella silmäyksellä ja ajattelin luolassa, että minne minä oikein tulin. Oli kuin olisin kulkenut jossain sadussa! Niin huikea tunne vei minut mukanaan. Luolassa oli huilun soittaja, joka toi kokemukseen tunnelmaa ja ripuksen maagisuutta. Luola on tilava ja ahtaanpaikan kammoa ei tullut. Kulkeminen ei tuntunut ahtaalta missään vaiheessa. Rappuset jotka ovat tehty luolan sisälle, ovat paikoin jyrkät ja luolaan suosittelen ehdottomasti hyviä kenkiä jalkaan, esim lenkkarit. Luola on uskomattoman kaunis ja siellä on erittäin kostea ilma. Rappusten kiipeäminen tuntui välillä jopa voimia vievältä, mutta se on hyvä syy pysähtyä ihastelemaan huikeita luolan näkymiä. Luolan perällä oleva järvi on kirkas, pieni ja kaunis.

Jos käyt Alanyassa, niin suosittelen ehdottomasti näkemään tämän luolan. Luolan ulkopuolella olevat mahtavat maisemat ovat jo näky sinänsä. Huikeat näköalat antavat hyvät puitteet ihailla upeita vuoristomaisemia. Kerrassaan hieno paikka! Taas yksi todiste nähtynä siitä, kuinka Turkissa on upeita ja kauniita nähtävyyksiä❣️

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.