Mustafa Orhan: LÄHDEKRIITTISYYS

Google mainos

Kuva: flickr.com

Mustafa Orhan: LÄHDEKRIITTISYYS

Hyvät Turkin Ystävät!

Jälleen kerran näimme, miten valtamedia on kirjoittanut puutteellisia ja valheellisia tietoa Turkista. Muistatte varmasti otsikot ja artikkelit liittyen Turkin vaaleihin ennen kansanäänestystä?

Media luo joskus hyviä joskus huonoja mielipiteitä henkilöistä, ryhmistä, valtioista jne. Tässä tapauksessa Turkista on luotu tosi huono ja järkyttävä mielikuva. Tälläinen vastuuton kirjoittaminen toisen maan asioista, vaikuttaa tuiki tavallisen suomalaisen loma suunnitelmiin jne.

Vaikka kuinka monta kerta yrtimme korjata valheelliset ja puutteelliset uutiset, meitä ei kuunneltu.

Hyvät ystävät, lähde kriittisyys on tosi tärkeä. Toinen tärkeä asia on asian kokonaisuus. Tässä kansanäänestyksessä valta media oli keskittynyt vaan yhden henkilön mustamaalamiseen. Kaikki muu on unohdettu. Esimerkiksi nykyisestä perustuslaista, 75 vuodessa yli 60 kerta hallituksen vaihdosta, armeijan tekemistä vallankaappauksista, ei puhuttu.

Mitä teemme jatkossa? Emme niele kaikkea mitä yritetään syöttää meille mediassa. Tarkistamme sitä, kuka on kirjoittanut, mistä hän on kuullut, mitä hän tietää asiasta!
Heikko medialukutaito on suurin turvallisuusuhka

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 126 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.