Luonnonkaunis Pohjois-Kypros

Google mainos

Pohjois-Kyproksen konsulaatti/edustaja Hüsnü Duban Kuva: Mustafa Orhan

LUONNONKAUNIS POHJOIS-KYPROS

Lähdin matkamessuille tekemään uutisia Turkkiin liittyvistä aiheista, mutta yhden ständin edestä en voinut kävellä ohi. Se ständi oli Pohjois-Kyproksen ständi. Pohjois-Kypros on julistautunut itsenäiseksi valtioksi vuonna 1983, mutta toistaiseksi vain Turkki on tunnustanut sen. Turkki tukee Pohjois-Kyprosta kaikella mahdollisella tavalla. Tässä kirjoituksessa Pohjois-Kyproksen poliittisen tilanteen sijaan, haluan kiinnittää huomion Pohjois-Kyproksen kauneuteen ja puhtauteen.

GOOGLE MAINOS:

Pohjois-Kyproksen konsulaatti/edustaja Hüsnü Duban mukaan Pohjois-Kyproksen valtti ovat koskemattomat ja turmeltumattomat luonnon kauniit matkakohteet. Saaren pohjoispuoli on säilynyt neitsyenä toisin kuin eteläpuoli. Pohjois-Kyprokselle pääsee Turkish Airlines lennoilla Turkin kautta. Suoria lentoja ei ole. Suomalaiset ovat ostaneet asuntoja sieltä ja suomalaisten kiinnostus asunnon ostoon on nousussa. Pohjois-Kyproksella on suuria hotelleja ja kansainvälisiä kauppakeskuksia. Koulujärjestelmä Pohjois-Kyproksella on todella hyvä. Kansainväliset englanninkieliset yliopistot vetävät nuoria maailmalta sinne.

Suomalaiset sotilaat olivat ensimmäisten YK:n joukkojen seassa, jotka lähtivät saarelle turvatehtäviin 1960- luvulla. Turkin Uutisten välityksellä konsulaatti Duba haluaa kiittää Suomea siitä, että Suomi on antanut heille edustuspaikka Suomessa, vaikka Suomi ei tunnusta Pohjois-Kyprosta. Hüsnü Duba kertoo olevansa jatkuvasti yhteydessä Suomen viranomaisiin, etenkin ulkoministeriin.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 116 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.