Maalaiselämää Turkissa suomalaisin silmin

Google mainos

Kuştaşı (Lintukallio) kylä Turkissa

MAALAISELÄMÄÄ TURKISSA

?? Olen käynyt monia kertoja Turkissa maaseudulla ja olen päässyt seuraamaan läheltä Turkin maalaiselämää. Olen lähinnä maaseudulla lomaillut Çukurovan laakson seuduilla, joka on kaunista ja hedelmällistä aluetta. Se on joka kerta ihastuttanut minua. Rakastan sen hijaisuutta ja harmoniaa. Rento elämänmeno tarttuu nopeasti jopa sellaiseen ihmiseen, joka stressaa helposti asioita kiireen keskellä. Täällä unohdat takuu varmasti huolet, stressin ja kiireen. Suosittelen Turkin maaseudun rauhaa levollisen mielen hankkimiseen.

Minua ihastuttavat vapaana juoksevat kanat ja niiden munimat luomu kananmunat. En ole missään maistanut yhtä parhaita kananmunia, kuin Turkin maaseudulla, hedelmiä ja kasviksia unohtamatta. Puhdas ruoka, joka on suoraan tuotu maasta pöytään, ovat asioita, jotka ovat täällä Suomessa katoava ominaisuus. Turkin maaseudulla tämä mahtava asia on mahdollista. Turkissa on viime aikoina perustettu paljon ekologisia kyliä ja viljelmiä. Puhtaan ruoan tuotanto on nostanut suosiotaan ja myös maaseutu matkailu Turkissa.

Minä ihailen Turkissa suuresti naisia, jotka tekevät ahkerasti itse leivän ja kaiken ruoan. Lapset auttavat äitejään kotitöissä ja kunnioittavalla tavalla puhuvat ja käyttäytyvät jo pienestä pitäen. Naapurit auttavat toisiaan ja ottavat osaa kylän yhteisiin asioihin. Tämä on asia, jota jaksan ihmetellä suuresti aina siellä käydessäni. Aina olen tuntenut suurta ihastusta ja lämpöä jokaisella vierailullani. Turkissa käydessäni aina minulle jää halu ja kaipuu mennä uudestaan ja uudestaan Turkkiin.

Yksi lempiherkuistani on Turkissa lavaş leipä. Minulla on aina ikävä Suomessa ollessani aitoa Turkissa tehtyä lavaş leipää. Itse olen sitä joskus tehnyt, mutta en saa siitä koskaan niin hyvää, kuin pitäisi. Lukuisat ruoat, joita perheen äidit tekevät maaseudulla, ovat minulle parhainta herkkua. Voi, juusto ja jogurtti tehdään yleensä aina itse. Ayran on aivan parasta itse tehdystä jogurtista. Niiden maku on suussa sulavaa ja herkullista. Sitä aina odottaa pääsevänsä Turkin maaseudulle hyvän ruoan ja aidon turkkilaisen tunnelman pariin.

Silmänkantamattomiin jatkuvat hedelmä viljelmät ja auringonkukkapellot maalaavat Turkissa maalaismaisemaa, kuin auringonlasku ilta-aikaan. Siinä taustalla kimmeltävä turkoosi meri, jylhästi kohoavat vuoret antavat lomallesi lähtemättömän vaikutuksen. Sinne haluat aina uudestaan ja uudestaan, edes epäröimättä sitä ??❤️

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.