Marmaris; Kaunis, kauniimpi, kaunein

Google mainos

Marmaris, kuva: Johanna Güler

MARMARIS
Kaunis, kauniimpi, kaunein.

Marmaris on tärkeä satamakaupunki Turkissa, joka sijaitsee Muglan maakunnassa. Marmariksessa on kaunis pitkä ranta, noin 8 km pitkä, joka jatkuu aina Icmeleriin asti. Rantabulevardi on uusittu. Kävelytie on kaunis reitti vaikka kävellä esimerkiksi iltaisin, suosittelen. Rantabulevardilla on paljon kahviloita ja ravintoloita, joihin voi istahtaa välillä ja tilata haluamaansa virkistävää juomaa tai vaikkapa teetä tai kupposen kuuluisaa turkkilaista kahvia. Marmariksessa on vilkas yöelämä ja öiseen aikaan löytyykin lukuisia paikkoja, joissa voi viettää aikaa tanssien tai vaan musiikkia kuunnellen ja rentoutuen. Marmariksen satama-alue on myös erittäin kaunis ja kuvauksellinen paikka.

Yritysten mainos palsta:

Marmariksen linnoitus on historiallinen nähtävyys. Se on 5000 vuotta vanha ja sijaitsee Marmariksen vanhassa kaupungissa. Marmariksesta löytyy myös basaarikuja, joka on kiertelemisen arvoinen paikka. Vesipuisto Atlantiksessa vierähtää helposti useita tunteja. Marmariksessa suosittelen lähtemään myös jeeppisafarille tai vuokraamaan auton ja lähteä ajamaan vuoristoon. Kauniit vuoristomaisemat ovat upeaa nähtävää. Vuoristolta päin katsoessa Marmarikseen, merellä voi nähdä seilaamassa mm. purjeveneitä. Maisemat ovat todella kauniit. Mahtavia kuvauspaikkoja löytyy teiden varsilta, joten kannattaa ehdottomasti pysähtyä kuvailemaan upeita maisemia.

Marmariksessa myydään erittäin hyvää mäntyhunajaa, joka kuuluu varmasti Turkin parhaimpiin hunajiin. Erittäin makoisaa, kannattaa maistaa. Kultakorut ja nahkavaatteet kuuluvat varmasti Marmariksen suosituimpiin ostoksiin.

Marmariksesta tehdään retkiä mm.Pamukkaleen ja Efessokseen, jotka ovat upeita nähtävyyksiä. Veneretkiä tehdään mm. Turunciin ja Kleopatra saarelle, joka on todella kaunis paikka. Turuncin kylässä sijaitsee myös kaunis uimaranta ja uimarannan läheisyydessä rantakadulla useita kahviloita ja ravintoloita. Veneretkiä tehdään myös Dalyaniin. Sinne kannattaa lähteä rauhoittumaan ja rentoutumaan jo kauneutensa vuoksi. Jos haluat lähteä markkinoille, niin kannattaa suunnata Muglaan.

Marmariksessa voi vuokrata helposti mm. mopoja ja polkupyöriä pääkadun varrelta ( Best Motor ). 15 km:n päästä Marmariksesta löytyy hevostalli, jonne innoikkaimmat hevosfanit voivat lähteä ratsastamaan. Marmariksessa löytyy mahdollisuus myös kokeilla sukellusta ( Marmaris Diving Center).

Tästä kauniista paikasta olisi varmasti vielä paljon kerrottavaa, mutta tässä tärkeimpiä. Suunnatessasi tänä vuonna Marmarikseen, toivotan sinulle nautinnollista lomaa?? . I love Türkiye

Kuvat ovat omiani, Marmariksen lomiltani.

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.