Miksi Turkki on Pohjois-Syyriassa?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Google mainos

Kuvakaappaus atlas.harita.gov.tr

MIKSI TURKKI ON POHJOIS-SYYRIASSA?

Turkki on kunnioittanut naapureidensa itsenäisyyttä ja ei koskaan hamunnut itselleen mitään naapurimaiden konfliktialueilta.

Kun Syyrian sota on alkanut, Turkissa oli menossa rauhanprosessi PKK:n kanssa. PKK:ta Euroopan Unioni, USA, Kanada ja Australia luokittelevat terroristijärjestöksi.

Kun Pohjois-Syyrian kansa (Kurdit, Turkmeenit Arabit) pakenivat Turkkiin, terroristijärjestö Isisin ja diktaattori Assadin takia, YPG ja PYD alkoivat vallata Pohjois-Syyrian. Turkki tietää hyvin alueen demografiasta. Ennen PYD/YPG:lla oli tosi pieni alue hallussaan Pohjois-Syyriassa. Valloituksen jälkeen YPG ja PYD panostivat PKK:n johtajat lopettamaan rauhanprosessin Turkin kanssa. YPG ja PYD olivat varmoja, että kohta he perustavat kurdivaltion Pohjois-Syyriassa. Heidän suunnitelma oli yhdistää voimat PKK:n kanssa ja hyökätä Koillis-Turkkiin. Tästä syystä rauhanprosessi on lopetettu Turkissa.

PKK (Turkissa-Irakissa), YPG-PYD (Syyriassa), PJAK (Iranissa) ovat Abdullah Öcalanin johdolla perustettu terroristiryhmiä, joiden tavoite on sytyttää sisällissotia näissä maissa ja perustaa suuri Kurdistan. Turkki on menettänyt yli 30.000 ihmistä PKK:n vastaisessa taistelussa. Monet kurdit ovat menettäneet henkensä tässä PKK:n kanssa käydyssä taistelussa.

Toisin kuin luullaan, Turkilla ei ole mitään kynittävää kurdien kanssa. Monet, jotka kirjoittavat, että Turkki hyökkää kurdien kimppuun, eivät koskaan käyneet Itä-Turkissa, saati tietää Turkin ja Pohjois-Syyrian demografiasta. Turkissa asuu eniten kurdeja koko maailmassa. Kurdeilla ovat samat oikeudet kuin muilla Turkissa. Turkin yhteiskunta on kuin mosaiikki. Eli Turkissa asuu muitakin ensiluokkalaisia kansoja kuin kurdit. Kurdit ovat ensiluokkaisia kansalaisia Turkissa.

Turkki haluaa pitää omat rajansa turvallisena.

Pohjois-Syyriasta on hyökätty Turkkiin yli 700 kertaa. Tästä Syystä Turkin armeija on asettunut rajan toisella puolella ja puhdistanut alueita PYG-YPG ja ISIS:iltä. Näin terroristiryhmien haaveet suuresta Kurdistanista jäivät toteutumatta. Turkin suorittamien operaatioiden takia alueeseen on palannut yli 300.000 tuhatta Syyrialaista (kurdit, arabit, turkmeenit jne.). Turkissa asuu yli 4 miljoona Syyrialaista, jotka odottavat paluuta alueeseen, kun alue on saatu turvalliseksi. Turkki antaa eniten humanitääristä apua maailmassa. Turkki on antanut yli 35 miljardia euroa omasta budjetistaan Syyrialaisille. Turkin ja EU:n välinen pakolaissopimuksen seurauksena EU on luvannut antaa 3+3 miljardia euroa, mutta vaan puolet on maksettu Turkille tähän asti.

Turkilla ei ole mitään ongelmaa kurdien kanssa, vaan niiden kanssa, jotka haluavat hyökätä ja valloittaa Kakkos-Turkkiin. Hyökkääjien kieli ja väri olisi mitä tahansa, Turkki olisi vastannut samalla tavalla. Näin on tapahtunut ISIS:tä vastaisessa taistelussa. Turkki ja muut liittolaiset ovat hyökänneet ISIS:in kimppuun, ei ranskalaisten ei englantilaisten eikä arabeihin jne. kimppuun. Monet ISIS taistelijat olivat Euroopasta kotoisin ja monella oli äidinkielenään Englanti, Saksa, Ranska jne. Näiden terroristien kanssa taistelussa ei katsota terroristien kieltä ja ihonväriä, koska heidän teot ovat julmia. Tästä syystä Turkki on Pohjois-Syyriassa.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.