Mitä tässä kansanäänestyksessä opitaan?

Google mainos

Kuva: flickr.com

Mitä tässä kansanäänestyksessä opitaan?

Sekä ”Ei” että ”Kyllä” puoli ovat puolustaneet demokratiaa. Tässä kansanäänestyksessä ei ollut häviäjiä. Ei leiri puolusti parlamentaarisen järjestelmän ja Kyllä leiri on puolustanut presidentti järjestelmän puolesta. Molemmat järjestelmät nojaavat kansan tahtoon. Esimerkkejä parlamentaarisesta maista ovat Saksa ja Itävalta ja presidentti järjestelmän maista ovat Yhdysvallat ja Etelä Korea.

GOOGLE MAINOS:


Sotilaallinen väliintulo ei teho enää Turkissa vaan kansalle pitää antaa vaihtoehdot, kuten tässä kansanäänestyksessä. Äänestäjiä oli melkein 90 prosenttia, mikä on todella hieno asia. Ihmiset haluavat vaikuttaa maan tulevaisuuteen.


Peloittavat puheet eivät tehoa. ”Katkaisemme kaikki suhteet Turkin kanssa, Turkki on luisumassa diktaattori valtioksi”. 
Sellaiset puheet eivät hetkauta kansaa. Kansa päättää omasta tulevaisuudestaan.


Suuret muutokset ovat vaikeita, ei pelkästään Turkissa. Tämä on todettu jälleen kerran oikeaksi. Parlamentaarinen järjestelmä on ollut käytössä yli 70 vuotta Turkissa. Kuten Brittilaiset sanovat” 
Its about time to turnover a new leaf


Erdoğanin kannatus vuodesta 2002 alkaen on ollut 51-52 prosenttia Turkissa. Kansa halua vahvan johtajan. Syitä on monta. Epävakauden kanssa kamppailevat naapurimaat. Turkin poliittisen historian karu menneisyys, sotilasvallankaappaukset, sekularisti eliittien kansan syrjintä jne.


Edelleen kuvaillaan että Turkin länsipuolen kaupunkien asukkaat ovat koulutetumpia ja fiksumpia ja muita turkkilaisia maaseutujen paimeniksi. Todellisuudessa monet Itä-Turkin kaupungit ovat paljon suurempia kuin Helsinki ja jokaisessa kaupungissa on lentokenttä, monta yliopistoa, huippu varustetut sairaalat, koulut jne. Olen kotoisin Itä-Turkista.


Lehtien yksipuolinen uutisointi Turkista. Monilla kielillä on julkaistu lakiuudistukset siitä huolimatta, lehdissä kirjoitettiin puutteellisia ja vääränlaisia tiedoja presidentti järjestelmästä. Tällainen uutisointi tuo mieleen ”Valemedian”. En halua käyttää tuota sanaa, mutta tähän sopisi paremmin ”Tietämättömyys on vaarallisin väkivalta”.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 118 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.