Mitä ulkoturkkilaiset äänestävät?

Google mainos

Kuva: Turkin Uutiset

Mitä ulkoturkkilaiset äänestävät?

Miljoonia turkkilaisia äänestäjiä asuu ulkomailla. On tosi tärkeä tietää mitä puolta he äänestävät kansan äänestyksessä. Monet maat ovat sitä mieltä, että lakiuudistukset ovat antidemokraattisia ja nykyinen järjestelmä on parempi.

GOOGLE MAINOS:

Ulkoturkkilaiset tunnetaan paitsi ahkeruudestaan, yrittäjyydestään myös politiikan kiinnostuksestaan. Esimerkiksi, yli 40 turkkilais-taustaista ehdokasta oli asettunut ehdolle Suomessa viime kunnallisvaaleissa. He ovat perillä demokratian tärkeydestä. Ulkoturkkilaiset seuraavat myös tarkasti ja ahkerasti Turkin politiikkaa.

Suomessa asuu melkein 10.000 turkkilaista, joista melkein 5.000 tuhatta on äänioikeutettua. Mutta muissa maissa esimerkiksi Saksassa äänioikeutettujen määrää nousee yli miljoonan ja muissa maissa kuten Itävallassa, Ranskassa, Hollannissa, Tanskassa jne. äänioikeutettuja on satoja tuhansia.

Ensi sunnuntaina on kansanäänestys ja sen jälkeen näemme mitä ulkoturkkilaiset ovat äänestäneet. Jos enemmistö ulkoturkkilaisista ovat äänestäneet ”Kyllä:n” puolesta, silloin se tarkoittaa muiden maiden diktaattori väitteet eivät pidä paikkaansa vaan pötypuhetta. Ulkoturkkilaiset ovat indikaattorin roolissa tässä kansanäänestyksessä. Viimevaaleissa enemmistö ulkoturkkilaisista äänesti Turkin hallituspuoluetta, joka on tällä hetkellä ajamassa lakiuudistuksia.

Turkki asiantuntija

Mustafa Orhan

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 116 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.