Kaksinaismoralismi mediassa

Google mainos

Kaksinaismoralismi mediassa

Kaksinaismoralismi mediassa!

Kahden viikon aikana Turkissa puheenaiheet olivat Erdoğanin vierailu Yhdysvaltoihin ja Syvä Historia aikakausilehden kirjoitukset Atatürkista ja hänen vaimostaan.
Erdoğanin vierailu Valkoisen taloon meni todella hyvin ja Turkki sai puhuttua huolensa pois.
Konservatiivinen Syvä Historia lehti teki elämänsä pahimman virheen, kirjoittamalla Atatürkista ja hänen vaimostaan alentuvasti ja loukkaavasti!
Tästä artikkelista on keskusteltu tv ohjelmassa, jossa olivat artikkelin kirjoittaja ja historioitsija ja pari muuta.

Turkin oikeuslaitoslaitoksen päätöksellä lehden kaikkein viimeinen versio kerätään takaisin, artikkelin kirjoittaja pidätetään ja muita keskusteluun osallistuneita kuulustellaan. Todennäköisesti lehti suljetaan.

Tähän asti kaikki meni hyvin.

Kummallisinta oli se, että tästä jutusta ei ollut pihahdustakaan Suomen mediassa. Suomen mediassa kirjoitetaan hyvin tarkasti, lehden nimi, toimittajien nimet, ja kaikki muut yksityiskohdat, jos joku lehti suljetaan tai toimittaja joutuu pidätetyksi ja vankilaan Turkissa.
Tiedän että YLE:llä ja Helsingin Sanomilla on kirjeenvaihtajat Istanbulissa, jotka kirjoittavat todella tarkasti Turkin sananvapauden “huonontuneesta” tilanteesta.

Veikö kissa heidän kielet?

Turkissa on voimassa vallan kolmijako-oppi, eli toimeenpanovalta, lainsäädäntävalta ja tuomionpanovalta. Hallitusta kritisoivat eivät joudu vankilaan pääministerin tai presidentin käskystä, vaan perustuslain rikkomisesta, jota valvoo tuomionpanovalta.
Koska kyseinen lehti oli konservatiivinen ja ei ole AK-puoluen vastainen, senkö takia tästä jutusta ei kirjoitettu mitään Suomen mediassa?
Muistan saman ilmiön 1990 luvulta. (AK-puolue perustettiin vuonna 2001).

Olisittepa nähneet otsikot Suomen mediassa, jos lehti olisi Turkin hallituksen vastainen! Onneksi meillä on Turkin Uutiset Suomessa että voimme tuoda esille asioita eri näkökulmista. Facebook: https://www.facebook.com/groups/turkinuutiset/
No one is above the critics.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 126 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.