Tähti nimeltä Turkish Airlines

Google mainos

Turkish Airlines/Kuva: flickr.com

Tähti nimeltä Turkish Airlines

Ennen 2002 kukaan ei puhunut, tiennyt Turkin lentoyhtiöstä. Mitä tapahtui kymmenessä vuodessa, että Turkin lentoyhtiöstä tuli 4 kertaa Euroopan paras lentoyhtiö?

2000 luvun alussa, Turkish Airlines (THY) oli konkurssin partaalla. Oli melkein myynnissä. Uusi hallitus otti ohjat ja nosti Turkin lentoyhtiön maailman mahtavimpien lentoyhtiöiden joukkoon.

Tällä hetkellä THY lentää joka puolella maailmaa. Turkin lentoyhtiö liittyi vuonna 2008 Star Alliance lentoyhtiöallianssiin, johon kuuluu mm United Airlines ja Lufthansa.

Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Koneet saapuvat ja lähtevät ajoissa ja palvelut toimivat hyvin sekä tiskillä että koneissa . Turkin lentoyhtiö on saanut tosi paljon kansainvälisiä palkintoja.

Matkan aikana tarjotaan erittäin hyvää ruokaa ja juomaa monipuolisesti. Pienet matkustajat otetaan huomioon leluilla, piirustuskirjoilla jne. Henkilökunta on lapsiystävällinen.

Vuosi vuodelta matkustajien määrä on lisääntynyt. Viime vuoden (2016) toukokuun verrattuna, matkustajien määrä on lisääntynyt
8 prosentilla. 2000 luvulla  lentokenttien määrä oli 26 ja tällä hetkellä noin 60. Monta on rakenteilla.

Istanbuliin rakennetaan maailman suurin lentokenttä, joka valmistuu parin vuoden sisällä. Istanbulista on tulossa pikavauhtia maailman (Hub Airport) keskipiste, josta matkustajat lentävät eri puolille maailmaa.

Yhdysvaltain ja Britannian määräämä lentoliikenteen läppärikielto ei vaikuttanut Turkin lentoyhtiöön, vaikka kielto koski matkustajia jotka tulivat Turkin kautta. Turkin lentoyhtiö tarjoaa koneissaan ykkösluokassa matkustaville asiakkailleen käyttöön läppäreitä sekä ilmaisen nettiyhteyden.

Mainoksiin lentoyhtiö on satsanut paljon. Esimerkiksi THY:n mainoksissa ovat olleet jalkapallotähti Lionel Messi, koripalloilijatähti Kobe Bryant, Holywood näyttelijät Kevin Costner ja Morgan Freeman.

Turkin lentoyhtiö on Manchestern Unitedin , FC Barcelonan ja Suomessa Helsingin IFK joukkujen sponsori.

Helsinki-Vantaa lentokentältä THY lentää Istanbuliin ja Sunexpress lentoyhtiö suoraan Izmiriin (vain kesällä).  SunExpress on turkkilainen lentoyhtiö, jonka omistavat Turkin Lentoyhtiö (THY) ja Lufthansa.

Have a nice flight.

THY lentoruoka, Economy class/Kuva: flickr.com
THY lentoruoka, Business class/Kuva: flickr.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 121 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.