Nefes Helsinki

Google mainos

NEFES HELSINKI

Nefes Helsinki musiikki yhtye on perustettu v. 1992. Nefes tarkoittaa suomeksi henkäys/hengitys.  Nefesin soitossa henkäileekin turkkilaisen perinnemusiikin sävelet, etenkin rentouttavan Sufi-musiikin tahdissa.

Yhtyeen perustaja on Murat Ermutlu, joka on asunut jo yli 30 vuotta Suomessa. Yhtyeen jäsenet kertovat, että musiikki on ollut aina lähellä heidän sydäntään. He rakastavat musiikkia ja tekevät rakkaudella työtään. Joskus Turkista tulee heille musiikki ammattilainen opettamaan heitä Suomeen. He ovat soittaneet yhdessä monen kuuluisuuden kanssa. Mm. Susan Aho, Karoliina Kantelinen, Ilkka Heinonen ja Timo Väänänen kanssa. He esiintyvät mm. juhlissa, festivaaleilla, konserteissa, klubeilla, tansseissa ja taidetapahtumissa. 

Yhtyeessä soittaa turkkilaisia, suomalaisia ja yksi uusiseelantilainen. Nefeksen kokoonpano on seuraava: Yonca Ermutlu (Turkki), Murat Ermutlu (Turkki), Panu Helke, nokkahuilu (Suomi), Kai Olander (Suomi), John Millar (Uusi-Seelanti), Pekka Nylund (Suomi), Christer Hackman (Suomi), Özen Erdinc (Suomi). 

Yhtye on julkaissut kolme levyä. Ensimmäinen levy on Hatira, toinen Kehribar, viimeisin niistä on nimeltään Damla. Nefes Helsingillä on konsertti 23.3. kello 20:00 Tenho Baarissa ja 30.3. kello 19:00 Kumpulan kylätilassa. Tarkempaa tietoa voitte kysyä yhtyeeltä (nefes.helsinki@gmail.com). Murat Ermutlu kiittää Turkin Uutisten kautta kaikkia Nefes Helsinki faneja ja toivottaa tervetulleeksi kaikki heidän konsertteihinsa. www.nefes.fi

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.