Noin viikon uutiset Turkista

Google mainos

Kuva: flickr.com

Noin viikon uutiset Turkista

Turkissa on kuusi presidenttiehdokasta. Ehdokkaat ovat: Erdogan ( AKP, MHP,BBP ), Muharrem Ince ( CHP ), Meral Aksener ( IP ), Temel Karamollaoglu ( SP ), Selahattin Demirtas ( HDP ), Dogu Berincek ( VP ).

Presidenttiehdokkaista Selahattin Demirtas on vankilassa. Turkissa on puhe siitä, että pitäisikö hänet vapauttaa, mutta presidentti tai pääministeri ei päätä siitä vaan Turkin oikeusjärjestelmä.

Parlamenttivaaleja varten puolueet tekivät kaksi vaaliliittoa ( AKP, MHP, BBP, ) ( CHP, IP, SP ). Kukaan vaaliliitoista ei halua olla tekemisissä HDP:n kanssa. Siihen on syynsä ja se on HDP:N tuki PKK:lle.

CHP:n ehdokas Muharrem Ince on ollut CHP:n puoluejohtaja ehdokkaana, mutta puolueen delegaatio ei ole äänestänyt häntä, koska ei ole luottanut häneen. Tällä hetkellä kansa puhuu siitä, että kuinka kansalaiset voivat luottaa ehdokkaaseen, jos oma puoluekaan ei luota.

Näyttää siltä, että Erdogan voittaa presidenttivaalit. Turkin oppositio keskittyy enemmän parlamenttivaaleihin, kuin presidentinvaaleihin. Koska jos he saavat enemmistön ( 301 ) kansanedustajaa, niin he voivat jarruttaa presidenttiä ja voivat hankaloittaa presidentin työtä. Mikään puolue ei ole vielä julistanut kansanedustaja ehdokkaitansa, koska karsinnat tehdään tarkan seulan läpi. Tällä tavoin jokainen puolue haluaa saada enemmän ääniä hyvien ehdokkaidensa kautta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että naisehdokkaita olisi enemmän kuin aikaisemmissa vaaleissa ja myös 18-vuotias voi asettua ehdolle. Nuoria ehdokkaitakin on todennäköisesti mukana.

Kenelläkään ehdokkaalla ei ole valittamista siitä, ettei pääsisi kuulluksi. Koska vaihtoehtoinen media ( Twitter, Facebook, You Tube jne.. ) on vahvempi nykypäivänä kuin perinteinen media. Jokainen kansalainen itse päättää milloin, missä ja miten haluaa ehdokkaitaan kuunnella.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.