Oliko Yhdysvallat Saudi toimittajan murhan takana?

Google mainos

Kuva: flickr.com

Oliko Yhdysvallat Saudi toimittajan murhan takana?

Viime aikoina olemme kuulleet erilaisia teorioita liittyen Jamal Khashoggin murhasta. Tällä viikolla Erdoganin neuvonantaja Yigit Bulut otti esiin toisen teorian, joka pisti katsojat miettimään asiaa uudestaan. Yigit Bulut ihmettelee, että miksi vasta 20 päivää Khashoggin murhan jälkeen Yhdysvallat esittivät olevansa epävarmoja siitä, että murhattiinko Khashoggi vai ei. Bulutin mukaan Khashoggin murha Istanbulissa ei ollut sattumaa, vaan erittäin hyvin organisoitu alusta loppuun saakka. Bulut lisää ; Eikö se ole hieman epäilyttävää, että Yhdysvallat odotti siihen saakka, kunnes Saudit myönsivät Khashoggin kuoleman?

Miksi juuri Turkissa?
Toinen asiaa, jota meitä kaikkea ihmetyttää on ; Miksi Khashoggin murha toteutettiin Turkissa, eikä esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Britanniassa, jossa Khashoggi oleskeli? Yhdysvallat, Trumpin johdolla on menettänyt ” maailmajohtajan” roolin. Päätös siirtää Yhdysvaltojen suurlähetystö Tel Avista Jerusalemiin herätti suurta vastustusta ympäri maailmaa. Trump on, myös toistuvasti sekaantunut monien maiden sisäpolitiikkaan. Yhdysvaltojen harjoittamaa ulkopolitiikka on suututtanut monia maita ja tämän seurauksena monet maat ovat päättäneet tehdä enemmän yhteistyötä keskenään. Esimerkiksi Turkin päätös ostaa Venäjältä S-400 ohjuksia on suututtanut sen Nato kumppania, Yhdysvaltoja.
Yigit Bulut toteaakin, että Yhdysvaltojen aikomuksena olikin tehdä Turkista ja Saudeista vihollisia.

Onneksi Turkki on toiminut maltillisesti, eikä heti lähtenyt syyttämään Saudeja.
On hyvä muistaa, että tämä onkin vain yksi monista teorioista, joita on tähän asti esitetty. Kävi miten kävi, toivon, että tekijät saadaan hyvin pian selville ja joutuvat maksamaan teoistaan oikeudessa!

Erdoğanin neuvonantaja Yiğit Bulut. Kuva: flickr.com
Vahid Bahrami

Google Mainos

Tietoa Vahid Bahrami 3 Articles
Hänellä on vasta painettu kirja "Turkin Tie Kohti Demokratiaa"

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.