Onko Turkkia vastustaminen uusi trendi?

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Google mainos

Google Turkin kartta

Onko Turkkia vastustaminen uusi trendi?

Turkin parlamentin enemmistö on hyväksynyt sotilaallisenavun lähettämisen Libyaan. Äänestykseen osallistui 509 kansanedustajaa 600:sta Parlamentin äänestyksessä eilen 325 edustajaa kannatti sotilaiden lähettämistä ja 184 edustajaa vastusti sitä.

Libyassa on tällä hetkellä kaksi hallitusta. Tripolissa on YK:n, Turkin ja Italian tukema hallitus. Tobrukissa on Kalifa ja Hafter. Turkki on vuodesta 2014 yrittänyt tuoda molemmat osapuolet yhteen ja löydä jonkinlaisen ratkaisun maassa, mutta ei onnistunut siinä.

Täytyy muistaa, että Libya ei ole ensimmäinen maa, joka on pyytänyt apua Turkista hätätilanteessa. Turkki on myös auttanut Kataria, kun muut arabimaat saartoivat sitä ja yrittivät tehdä vallankumousta Katarissa. Turkki esti vallankaappauksen Katarissa.

Turkin viranomaisten mukaan Turkin armeija ei osallistuu taisteluihin Libyassa, vaan antaa sotilaallista neuvoa ja ehkäisee Halifa ja Hafetrin joukkojen etenemistä läsnäololollaan. Turkin ja Libyan YK:n tukema hallitus solmivat sopimuksen sotilaallisesta yhteistyöstä Turkin Istanbulissa 27.11.2019.

Jos Turkki ei olisi päättänyt antaa sotilaallista apua, YK:n tukemaa Libyan hallitusta todennäköisesti kukaan ei olisi kirjoittanut tai puhunut Ranskan, Egyptin, Saudi Arabian ja Venäjän läsnäolosta Libyassa.

Onko Turkkia vastustaminen uusi trendi?

Lähde: turkishexpres.blogspot.com

Mustafa Orhan
Mustafa Orhan

Google Mainos

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.