Pakolaissopimus ja 3+3 miljardia euroa

Google mainos

Kuva: pixabay.com

PAKOLAISSOPIMUS JA 3+3 MILJARDIA EUROA

Tasan 2 vuotta sitten Turkki ja EU ovat tehneet pakolaissopimuksen. Pakolaissopimuksen mukaan Turkki pysäyttää pakolaisvirran Turkissa ja vastineeksi EU maksaa Turkille 3 miljardia euroa. Sopimus on toiminut ja Turkin kautta Euroopan tulleiden määrä on vähentynyt 97% prosenttia (Jyrki Katainen).

GOOGLE MAINOS:

Paljonko EU on maksanut Turkille tähän asti?

1 Miljardi ja 850 miljoona. 1,1 miljardia on vielä maksamatta. EU:n on määrä maksaa Turkille pakolaissopimuksen mukaan lisää 3 miljardia euroa 2018 eteenpäin.

Mihin raha menee? Turkin hallituksen budjettiinko?

Rahaa menee pakolaisille eikä Turkin hallituksen taskuun, kuten moni ns. toimittaja kuvittelee. Turkki ja kansainväliset järjestöt laativat projekteja (koulu, sairaala, tiet, vesijärjestelmä) pakolaisten auttamiseksi, sen jälkeen EU rahoittaa projektin. Projekteja valvoo kansainväliset järjestöt, EU jne. Jos projektit ja hankkeet hyväksytään sen jälkeen rahaa tulee.

Paljonko Turkki on maksanut omasta taskustaan pakolaisten auttamiseksi?

Turkki on maksanut yli 30 miljardia omasta taskustaan. Luitte oikein, yli 30 miljardia. EU:n antama summa on taskuraha Turkin summaan verrattuna. Vaikka Turkki on maksanut yli 30 miljardia euroa omasta taskustaan, Turkin talous on kasvanut viime vuonna 7,4 prosenttia. Tällä 7,4 prosentilla Turkki sai paalupaikan OECD ja G- 20 maiden joukossa.

Huomasin, että moni toimittaja, joiden mukaan Turkki tekee aina kaiken väärin, luulee että Turkin talous pyörii avustusrahoilla. Kysyin muutamalta toimittajalta siitä, että tiedätkö paljonko on maksettu tähän asti? Menivät sanattomaksi, koska eivät tiedä vaan huutavat puskasta. Tietämättömyys on vaarallisin väkivalta.

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 118 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.