Paluumuuttaja Levent Kerimoğlu – Izmir

Google mainos

Levent Kerimoğlu & perhe

PALUUMUUTTAJA LEVENT KERİMOĞLU – IZMIR

Monesti olen lukenut lehdistä, että varakkaat ja nuoret lähtevät Turkista pois. Yksipuolisena katsottuna tilanne on totta, mutta kokonaiskuvaa katsottuna tilanne on toisin. Monet lähtevät maasta, mutta monet myös palaavat takaisin Turkkiin. Monet tuo rahan lisäksi osaamista ja uusia ideoita Turkkiin. Tilastojen mukaan Turkista pois muuttajien ja Turkkiin palaavien välinen ero on tosi pieni.

Tässä kirjoituksessa kysyimme Levent Kerimoglulta paluupäätöksestä. Levent oli Suomessa ravintoloitsija, joka lyhyessä ajassa teki erinomaista työtä Suomessa. Leventin vaimo on suomalainen ja heillä on kaksi lasta. Leventilla on tällä hetkellä kolme ravintolaa Izmirissä, joiden nimet ovat suomalaisia (PizzaRucola). Levent perheineen asuu Turkin Izmirissä.

Kuinka kauan olet asunut Suomessa?

Olen muuttanut Suomeen vuonna 2006. Omistin muutaman ravintolan Helsingissä ja Espoossa. Tein ahkerasti töitä Suomessa ja olin hyvä työnantaja.

Milloin muutitte takaisin?

Palasimme Turkkiin vuonna 2016.

Oliko päätöksen tekeminen vaikeaa?

Oli todella vaikea tehdä päätös. Suunnitelmamme oli näin. Halusimme viedä pizzakulttuurin Izmiriin, jossa ruokakulttuuri on jo huipussaan. Pelkäsin ettei meidän suunnitelmamme mene läpi, mutta izmiriläiset rakastivat meidän konseptiamme lyhyessä ajassa. Tällä hetkellä meillä on kolme konttoria Izmirissa. Vaimoni ja lapseni ovat ylpeä minusta.

Oliko lapsilla ja vaimolla vaikeuksia muuttaa uuteen maahan?

Vaimo ja lapset kotiutuivat nopeasti. Vaimolle Turkin kieli tuottaa vähän vaikeuksia, mutta hän yrittää oppia.

Suomen ja Turkin välinen ero?

Turkissa byrokratia on monimutkaisempi kuin Suomessa. Täällä on vaikea viedä asiat eteenpäin. Kaipaan Suomeen yksinkertaisuutta ja helppoutta.

Käyttekö usein Suomessa?

Vaimo ja lapset käyvät aika usein. Minä käyn Suomessa tosi harvoin, koska kolme konttoria pitää minut kiireisenä.

Oletteko tyytyväisiä päätökseen?

Olemme erittäin tyytyväisiä päätöksemme.

Egeanmeren helmi Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupungi. Izmirissä asuu yli 4 miljoonaa asukasta. Izmirissä ja Izmirin ympärillä on tosi paljon historiallisia paikkoja. Izmirissä kohtaa nykypäivä ja mennyt aika ja se onkin hyvin historiallinen kaupunki, siellä voit kokea yli 5000 vuotta vanhaa historiaa. Izmir on hyvin moderni kaupunki, mutta se on onnistunut säilyttämään hyvin perinteisen turkkilaisen tunnelman. Izmirissä sijaitsee yksi Turkin suurimmista ja vilkkaimmista satamista. Kaupungissa voit tehdä ostoksia vilkkaalla Kemeraltin basaarilla, joka on toiminut jo kauppapaikkana 1600- luvulla. Izmiristä teet helposti retken Efessokseen tai läheisiin kauniisiin rantakaupunkeihin Cesmeen tai Kusadasiin. Izmirissä sijaitsee Suomen kunniakonsulaatti. Sunexpress lentää suoraan Helsingistä Izmiriin 3-4 kuukautta kesäisin.

Pizza Rucola
Osoite: Bestekar sadi hoşses sok,no /42 Atakent/ Bostanlı,Karşıyaka/ İzmir
Web: pizzarucola.com
Puh: +90 850279 79 36

Haastattelu: Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 126 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.