Pamukkale ja Hierapolis, historian juurille asti

Google mainos

Pamukkale. Johanna Güler

PAMUKKALE ja HIERAPOLIS, HISTORIAN JUURILLE ASTI

?? Pamukkale on monelle Turkin matkaajalle varmasti tuttu paikka. Siellä ovat käyneet matkailijat eri puolilta maailmaa ja käy edelleen. Itse kävin siellä menneenä kesänä. Se sijaitsee Lounais-Turkissa Denizlin maakunnassa. Etäisyys Marmariksesta noin 140 km. Pamukkale tarkoittaa ”puuvillalinnaa” , joka muodostuu kerrostuneesta kalkkikivestä. Se on UNESCO:n maailmanperintökohde ja luonnonilmiökohde. Turkissa on paljon muitakin hienoja maailmanperintökohteita. Eikä se ole ihme, koska Turkkia sanotaan sivilisaation kehdoksi.

Pamukkale on mielestäni edelleen näkemisen arvoinen paikka. Kalkkikivi kalliot ovat kaunista nähtävää, vaikka ovatkin ajan saatossa hieman tummuneet. Syynä tähän on runsas matkailijoiden määrä. Pamukkalea nykypäivänä suojellaan, mutta altaassa voi edelleen matkailijat kylpeä. Ainakin yksi iso allas on käytettävissä. Siellä oli paljon ihmisiä nauttimassa turkoosin kirkkaasta vedestä ja auringonpaisteesta.

Pamukkalessa käydessä samalla näkee myös menneen Rooman ajan Hierapolis kaupungin rauniot, joka kuuluuvat myös UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Hierapolis sijaitseee Pamukkalen yläpuolella. Yli 2000- vuotta vanha rauniokaupunki on erityinen nähtävyys. Itse ainakin tunsin siellä käydessäni menneen ajan tunnelmaa. Pamukkalessa oli paljon matkailijoita. Oli hieno nähdä, kuinka ihmisiä kovasti kiinnostaa Turkin historia ja kauniit Turkin luonnon nähtävyydet.

Parhaiten Hierapolis kaupungin näkee, kun autolla ajaa ihan ylös ja sieltä kävelee pitkin reittiä, nähden koko Hierapoliksen. Reitti on kuuma kävellä. Suosittelen ottamaan juomapullon mukaan, aurinkolasit ja kunnon aurinkosuojan päähän ja vartaloon. Reitin varrella oli sadettimia, joilla viilensin välillä itseäni. Kirjaimellisesti kastelin itseni liki 40 asteen paahteessa. Sadettimet olivat tervetullut virkistys auringon polttavaan kuumuuteen.

Reitin kuljettua loppuun asti oli järjestetty kuljetus takaisin autoille, joten reittiä ei tarvinnut enää kävellä takaisin. Päiväni vietettyäni siellä, tunsin olevani hienoa kokemusta rikkaampi. Seuraavalla Turkin reissullani odottaa uudet upeat nähtävyydet. Joka reissulle riittää ihmeellistäkin ihmeellisempää nähtävää. Onhan kysymys Turkista, upeasta ja kauniista maasta, johon en kyllästy koskaan ??❤️

Johanna Güler

Kuşadasıssa toimii Egean Suomalaiset Yhdistys. Kun tulette lomalle Kuşadasıin niin näppärästi voitte käydä Pamukkalessa päivän aikana. Kuşadasısta Pamukkaleen 200 km (yksi suunta). Voimme järjestää matkan sinne Toyota Hiluxilla. Autoon mahtuu 4 henkilöä. Neljän henkilön edestakaisin hinta on 150 €. Lisäätietoja…

Pamukkale, Turkin yksi kauneimmista paikoista

Pamukkale, maapallon yksi kauneimmasta paikasta

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.