Parhaat turkkilaiset ravintolat Suomessa – Ravintola Anı

Google mainos

Ravintola Anı, Helsinki

PARHAAT TURKKILAISET RAVINTOLAT SUOMESSA- RAVINTOLA ANI

Turkkilaisella ruoalla on vanha historia. Turkkilaiset ovat historian saatossa vaikuttaneet ja ovat saaneet vaikutteita erilaisista kulinarismeista. Turkkilaiset, jotka aikoinaan valloittivat maita miekoin, niin nykyään valloitus tehdään kebab veitsellä. Kebab on turkkilaisten pikaruoka. Entä turkkilainen monipuolinen, herkullinen, maailman parhaimpiin kuuluva erinomainen keittiö? Tässä sarjassa ”Parhaat turkkilaiset ravintolat Suomessa ” tutustumme parhaisiin turkkilaisiin ravintoloihin Suomessa.

GOOGLE MAINOS:

Ravintola Ani on Perustettu vuonna 1980. Ensimmäinen turkkilainen ravintola Suomessa. Ravintolan omistaja Ismail on maailmaa nähnyt mies. Hänen kanssa jutteleminen on suorastaan nautinnollista. Hän on hyvin perillä maailmassa menneillään olevista ruokatrendeistä ja asiakkaiden mieltymyksistä.

Ravintola Ani on todella kodikas ja lämminhenkinen paikka. Voit kokea, kuinka paikka huokuu lämpöä ja harmoniaa. Seinillä näkee muusikoiden ja tanssijoiden hahmoja. Taustalla voit kuulla turkkilaista aitoa musiikkia. Tunnelma on tiivis, aito ja valaistus luo oman maagisuuden. Istumapaikkoja on vähän yli 40.

Ravintolassa tarjoillaan vain kotimaista lihaa. Vaikka lihan tuonti olisi halvempaa ulkomailta, niin omistaja ei halua tinkiä laadusta. Kebab tehdään joka päivä itse. Jos haluat maistaa aitoa kebabia, ravintola Ani on paras paikka. Baklava ja kadayif tehdään myös itse. Erikoisen paikasta tekee se, että seisova pöytä tarjoillaan sulkemiseen asti. Ravintolasta ei saa possun lihaa ollenkaan. Ravintolassa tarjoillaan ainoastaan turkkilaista ruokaa. Asiakkaisiin kuuluu niin kantasuomalaiset kuin ulkomaalaistaustaiset asiakkaat.

Riippuen asiakkaiden määrästä ja halukkuudestaan he järjestävät napatanssijan ja elävän musiikin paikalle. Omistajan omin sanoin napatanssi alkoi levittäytyä Suomeen Ravintola Anin kautta. Asiakkaiden kaikenlaiset palautteet otetaan huomioon ja ”asiakkaat ovat tärkeintä” menetelmällä tehdään muutoksia.

Ravintolan perustaja on Mikael Karagöz,seinä mosaiikin on tehnyt jo edesmennyt taiteilija Aramayis Avetisyan.Teksti ikkunoissa on armenian kieltä ja jossakin kohtaa lukee Ani armenian kielellä.Ani turkin kielellä tarkoittaa muistoa mutta se on myös entisen Armenian kuningaskunnan pääkaupunki pohjois turkissa.Itse olin töissä ravintolassa kolme neljä vuotta Mikaelin aikaan! Armayis eli Armo asui minulla vuokralaisena viisi vuotta Espoossa! Hän oli värikäs persoona ja taulut olivat myös maalattu vahvoilla väreillä.Armolla oli paljon isoja mosaiikki töitä venäjällä,itse hän oli kotoisin Jerevanista.Vierailin hänen ateljeessaan myös Moskovassa! (Seppo Kanerva )

Haastattelija Mustafa Orhan

Ravintola Anı
Osoite: Telakkakatu 2, 00150 Helsinki
Puh: 09-6222797
Web: www.ani.fi


Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 116 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.