Sapadere kanjoni, Alanyan upeimpia nähtävyyksiä

Google mainos

Sapadere kanjoni. Kuvat: Johanna Güler

SAPADERE KANJONI, ALANYAN UPEIMPIA NÄHTÄVYYKSIÄ

?? Sapadere kanjoni sijaitsee Alanyassa, tarkemmin sanoen n.40 km Alanyasta itään päin. Monelle Alanyan matkaajalle tämä paikka on varmasti tuttu. Voisin hyvin suositella niille, jotka eivät ole sitä vielä nähneet. Tämä paikka kuuluu niihin, jotka pitävät Alanyan matkallaan kokea. Pelkkä ajomatka kanjonille on jo upea kokemus. Tie vie yhä ylemmäs ja ylemmäs huikeiden maisemien siivittämänä.

Kanjoniin on rakennettu puinen tie, joka kulkee niin vuoriston päällä, että kanjonin voi nähdä todella hyvin ja kuvaamiseenkin on myös hyvä mahdollisuus. Kävelytie on hyvin kaunis pauhaavinen virtoineen ja ympärillä kohoavine vuorineen. Kanjoni on kapeimmillaan vain parinkymmenen metrin levyinen ja ympärilläsi kohoavat jylhät vuoret. Pohjalla virtaa kristallinkirkas vesi. Kävelytien päässä odottaa upea putous. Erittäin kaunista ja upeaa nähtävää.

Alanyasta voit kysyä taksikuljetuksia kanjonille ja sinne pääsee myös bussilla. Jotkut vuokraavat oman auton ja ajavat itse perille. Autolla ajaen voi välillä pysähtyä matkan varrelle kuvaamaan ja ostamaan hedelmiä, joita paikalliset myyvät. Muistiini jäi, kuinka nämä paikalliset ihmiset olivat todella ystävällisiä. Heidän aito hymynsä ja ystävällisyytensä jäi lähtemättömästi mieleeni. Ostin kaktusviikunoita, jotka ovat mielestäni erittäin herkkuja. Muistan ostaneeni myös juomaa nimeltään bici bici. Se on erittäin kylmää ja maistuu kuumassa ilmastossa. Bici bici on ainutlaatuista etenkin Adanan maakunnassa, mutta sitä saa myös muualta Turkista. Se koostuu jäämurskasta, tärkkelyksestä, ruusuvedestä ja siirapista. Kannattaa maistaa!

Turkki on elämyksiä täynnä. Nähtävyydet, ruoat, juomat, historia, kulttuuri, lämpö, meri ja aito hymy saa sinun lomasi viemään jälleen Turkkiin ??❤️☺️

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.