Suurin demokraattinen askel Turkin historiassa

Google mainos

Kuva: pixabay.com

SUURIN DEMOKRAATTINEN ASKEL TURKIN HISTORIASSA

Ensimmäistä kerta (02.08.2018) Turkin historiassa hallitus on nimennyt kenraalit Turkissa. Eka kerta armeija on noudattanut puolustusministerin päätöksiä . Eka kerta armeija ei moittinut kansaa, media ja hallitusta. Eka kerta armeija ei lähtenyt kesken palaverin kiukusta puskien. Eka kerta armeija ei ole yrittänyt puuttua poliittisiin päätöksiin.

AKP on ollut 17 vuotta yksin hallituksessa, mutta ei KOSKAAN täysin yksin. Armeija vaikutti melkein kaikkiin päätöksiin. Jännitteitä armeijan ja hallituksen välillä oli käsinkosketeltava. Taistelu Turkkia hallitsemista kesti yli 50 vuotta ja AKP:n kanssa 17 vuotta. Vihdoin kansan valitsema hallitus on voittanut. Tämä oli parasta mitä Erdogan on tehnyt tähän asti.

Turkin presidentti nimesi myös entisen Turkin armeijan komentajan Hulusi Akarin puolustusministeriksi eli antanut hyvin selkeän viestin armeijalle” Jos haluatte puuttua politiikkaan tästedes, riisukaa armeijan vaatteet, muuten tehkää tehtävänne.

Mustafa Orhan

Lähde: Hürriyet Daily News

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 127 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.