Tupla äänestykset Suomenturkkilaisille

Google mainos

Tupla äänestykset Suomenturkkilaisille

Ensi viikonloppuna Suomessa pidetään kunnallisvaalit, mutta suomenturkkilaisilla on toinenkin vaali myös samana viikonloppuna.
Suomessa Turkin kansanäänestys on lauantaina 8.4 ja sunnuntaina 9.4.
Turkissa kansanäänestys pidetään 16.4. Suomessa kunnallisvaaleissa voi äänestää joko vaalipäivänä 9.4. klo 9.-20 tai ennakkoon ennakkoäänestysaika on 29.3-4.4.
Suomen kunnallisvaaleissa voi äänestää eri paikoissa Suomessa, esimerkiksi kirjastoissa, kouluissa ja monissa kaupungintaloissa.

Turkin kansanäänestys pidetään lauantaina 8.4 ja sunnuntaina 9.4 vain yhdessä paikassa. Äänestyspaikka on:
Vanhassa Satamassa ja osoite on Pikku Satamakatu 3-5, Katajanokka Helsinki. Äänestys alkaa klo 09:00 ja loppuu klo 21:00.

Muistutan vielä kerran, kansanäänestyksessä kyse ei ole a tai b puolueista tai henkilöistä. Poliittisesta systeemistä äänestetään. Turkin parlamentti on tehnyt kattavia perustuslakimuutoksia ja haluaa kansan mielipiteen niihin.
Lakimuutokset astuvat voimaan VASTA vuonna 2019 presidentinvaalien jälkeen, jos ensin menevät kansanäänestyksessä läpi.
Poliitikkona ja tutkijana kutsun kaikkia äänikelpoisia äänestämään sekä Suomen kunnallisvaaleissa että kansanäänestyksessä (vastaan tai puolestaan). Muistakaa ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus. Ota mukaasi äänestyspaikalle ehdottomasti henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä Suomen Turkin Suurlähetystö on vastuussa järjestelyistä ja aina vaalipäivät ovat sujuneet hyvin.

Turkki asiantuntija
Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 123 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

1 Comment

  1. Minulla ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa Turkin passia eikä henkilökorttia. Olen kuitenkin kaksoiskansalainen. Osaatko kertoa pääsenkö äänestämään suomen passin kanssa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.