TURKEY`S MINORITY LEADERS SIGN JOINT DECLARATION DENYING “PRESSURE” ON COMMUNITIES

Google mainos

File photo shows President Recep Tayyip Erdoğan shaking hands with leaders of the Bulgarian Orthodox Church in Istanbul. (AA Photo)

TURKEY`S MINORITY LEADERS SIGN JOINT DECLARATION DENYING “PRESSURE” ON COMMUNITIES

Monesti olen törmännyt Turkkiin liittyvissä uutisissa siihen, että Turkissa asuvia muiden uskontojen harjoittajia vainotaan ja kohdellaan kaltoin. Tällainen väite on täysin valhetta ja mustamaalaamista. Turkissa asuvat muiden uskontojen edustajat allekirjoittivat eilen täysin vapaaehtoisesti dekleraation, jossa he yhdestä suusta sanoivat että:  ”Meitä ei painosteta eikä kohdella kaltoin Turkissa. Sen sijaan harjoitamme omaa uskontoamme vapaasti täällä ja näillä väitteillä ei ole perää.
Turkki omassa mahtavassa historiassaan on aina kohdellut tosi hyvin vähemmistöjä ja muihin  uskontoihin kuuluvia. Esimerkiksi Ottomaanilaiset eivät koskaan pakottaneet ihmisiä puhumaan omaa kieltään tai uskomaan islamiin toisin kuin jotkut maat. Monet Afrikan maat ovat pakotettu puhumaan ranskaa, italiaa, englantia jne.
Etenkin 20:nen viime vuoden aikana Turkin hallitus on auttanut vähemmistöjä kaikella mahdollisella  tavalla. Kirkot, synagogat jne korjattiin, apurahoja on annettu, uskontojen edustajat on kutsuttu tilaisuuksiin jne.)

Lähde: Daily Sabah

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 120 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.