Turkin eläimistö ja linnusto

Google mainos

TURKIN ELÄIMISTÖ JA LINNUSTO

Turkissa elää 80.000 eläinlajia. Määrä on suuri verrattuna koko Euroopan eläinlajeihin, joita elää Euroopassa noin. 60 000. Turkissa elää joitain samoja eläimiä kuin Suomessa. Turkin eläimistöön kuuluu karhuja, kettuja, saukkoja, peuroja, puhveleita, villisikoja, ilveksiä, hyeenoja, susia, jopa jossain vielä villihevosia ja erittäin uhanalaisia Anatolian leopardeja, joita elää enää todella vähän Turkin itäisissä maakunnissa. Oman värikkyytensä eläinlajeihin antavat lukuisat hyönteiset, sammakot, käärmeet, kilpikonnat ja liskot. Kilpikonnista mainittakoon hyvin uhanalainen Caretta Caretta kilpikonna, joka elää Egeanmeren rannoilla ja vesissä mm. Dalyanissa. Kilpikonnat voivat painaa 300-400 kg.

Yritysten mainos palsta:

Lintulajisto on erittäin värikästä ja monimuotoista. Turkissa elää lähes 500 eri lintulajia ja Turkki onkin lintubongaajien paratiisi. Muuttolinnut käyttävät reittinään Turkkia keväisin ja syksyisin Euroopasta Aasiaan ja Afrikkaan ja toisinpäin. Anatolian Kaakkois osassa ( Sanliurfa ) elää erittäin uhanalainen töyhtöiibis lintu ( Kelaynak ). Turkki suojelee parhaan mahdollisen mukaan tätä lintua, koska se on erittäin uhanalainen lintulaji. Linnuista mainittakoon kotkat, haukat, pääskyset, varpuset, peipot, haikarat, sorsat, rastaat, erilaiset kahlaajat ja flamingo.

Muistan itse joka kesäisen Turkin matkani heinäsirkkojen kauniin soiton ilta- ja yöaikaan. Se on rauhoittavaa ja kaunista kuunneltavaa. Mieleeni tulee myös lehtisammakoiden kurnutus tievarsien ojista ja pientareilta. Usein heräsin siihen öisin ja menin parvekkeelle tai terassille kuuntelemaan ? Niin kaunista se oli.

Johanna Güler

Google Mainos

Tietoa Johanna Güler 83 Articles
Minua kiinnostavat Turkin matkailu ja historia.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.